Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. března 2023 20:20
Čas čtení 0:39

Rusko: Otce malé Máši, která nakreslila protiválečný obrázek, odsoudili za „poškozování“ dobrého jména ruské armády

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko: Otce malé Máši, která nakreslila protiválečný obrázek, odsoudili za „poškozování“ dobrého jména ruské armády
Zdroj: Unsplash/Emiliano Bar/volně k užití

Ruský soud v úterý odsoudil otce samoživitele na dva roky za internetové příspěvky o invazi Moskvy na Ukrajinu. Případ souvisí také s jeho dcerou Mášou, která ve škole nakreslila obrázek proti válce. TASR převzala zprávu z tiskové agentury AFP.

Alexej Moskalev byl uznán vinným z „poškozování“ dobrého jména ruské armády na sociálních sítích a odsouzen na dva roky za mřížemi, potvrdil jeho právník Vladimir Bilijenko ve městě Jefremov, asi 240 kilometrů jižně od Moskvy. Moskalev ve svých internetových příspěvcích charakterizoval ruskou armádu ve válce na Ukrajině jako „prznitele“. Reagoval tak na informace o zabitých civilistech v ukrajinském městě Buča.

23. března 2023 7:15 Čas čtení 0:42 Světová banka vypočítala, kolik stovek miliard bude stát obnova Ukrajiny Světová banka vypočítala, kolik stovek miliard bude stát obnova Ukrajiny

Mluvčí soudu v Jefremově pro agenturu AFP uvedla, že Moskalev uprchl z domácího vězení. „Verdikt byl přečten v nepřítomnosti obžalovaného, protože zmizel a na jednání se neukázal,“ řekla mluvčí Jelena Michajlovskaja. Policie vyšetřovala muže i za to, že jeho 12letá dcera Máša na zadaný úkol ve škole, kdy měly děti tvořit obrázky na podporu ruských vojáků, nakreslila ruské bombardování na Ukrajině a k tomu přidala nápis „Sláva Ukrajině“.

Učitelka to oznámila řediteli školy, který zavolal policii, popsal situaci otec. Moskaleva obvinili ještě loni v prosinci. Dostal domácí vězení a oddělili ho od dcery, kterou minulý měsíc umístili do státního sirotčince, píše portál britského deníku The Guardian.

Domů
Sdílet
Diskuse