Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. dubna 2023 10:14
Čas čtení 1:12

Počasí na Velikonoce: Vysokých teplot se během volna nedočkáme, může i sněžit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na Velikonoce: Vysokých teplot se během volna nedočkáme, může i sněžit
Zdroj: Freepik/@ wirestock/volně k užití

Meteorologové vydali tradiční týdenní předpověď.

Česko má před sebou velikonoční týden a díky tomu i několik dní volna. Pátek 7. dubna a pondělí 10. dubna jsou totiž svátky, pracující se tak mohou těšit na čtyři dny volna. Školáci se mohou díky čtvrtečním velikonočním prázdninám těšit dokonce na pět dní. Jenže počasí jim moc přát nebude. Chladný, oblačný a deštivý bude podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) skoro celý týden. 

Zima ještě neřekla poslední slovo

Pondělí zahájí celý týden oblačnou oblohou na většině území. Na horách na severu a severovýchodě přijdou místy sněhové přeháňky, jinde ojediněle. V noci bude mrznout a přes den bude maximálně 6 °C. Na Moravě a ve Slezsku se přidá vítr místy s nárazy kolem patnácti metrů za sekundu. Na severu a severovýchodě bude navíc podle meteorologů ojediněle hrozit náledí.

Většinou oblačno bude i v úterý. Stejně tak bude na některých místech sněžit, na severu a severovýchodě místy, jinde ojediněle. V noci může rtuť teploměru klesnout k –6, přes den vystoupá maximálně k +6 °C. 

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

I když středa by mohla být zpočátku polojasná, na většině území se zatáhne. Lepší to nebude ani s teplotami, které oproti úterý stoupnou maximálně o jeden stupeň Celsia na sedm. V polohách pod 300 metrů přijdou srážky smíšené nebo dešťové. 

Čtvrtek jako první prázdninový den pro školáky bude také oblačný až zatažený. Ojediněle se bude objevovat slabý déšť, ve vyšších polohách nad pět set metrů bude sněžit. Ani teplotně to nebude žádná hitparáda, přes den bude maximálně 8 °C. 

1. dubna 2023 10:30 Čas čtení 1:25 Mezi obcemi Kunštát a Letovice se objevilo malé tornádo (Aktualizováno) Mezi obcemi Kunštát a Letovice se objevilo malé tornádo (Aktualizováno)

Vyhlídka počasí od pátku do neděle

Prodloužený víkend bude oblačný až zatažený, místy s deštěm nebo přeháňkami. Od středních poloh přijde déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky smíšené nebo sněhové. Teploty budou sice nejvyšší z celého týdne, na sundávání zimní bundy to ale nebude. Teploměr ukáže čtyři až osm stupňů, postupně možná i jedenáct. 

Domů
Sdílet
Diskuse