Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
9. dubna 2023 16:15
Čas čtení 0:39

Muž vystrašil k smrti přes 1000 slepic. Soud ho poslal na rok za mříže

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž vystrašil k smrti přes 1000 slepic. Soud ho poslal na rok za mříže
Zdroj: Hippopx/volně k užití

Muž z čínské provincie Hunan se rozhodl se sousedskými spory vypořádat po svém. Vloupal se ke svému sousedovi na pozemek a baterkou vyděsil k smrti více než tisícovku slepic. Soud ho za to poslal na rok za mříže.

Muž, kterého státní média označují pouze příjmením Gu, byl v úterý odsouzen k jednomu roku ve vězení za majetkovou újmu. Tu způsobil svému sousedovi, když se vloupal na jeho pozemek a pomocí baterky se snažil vystrašit slepice. Všechna zvířata se ovšem ze strachu seběhla do jednoho rohu a v tlačenici jich 500 zahynulo. Informují o tom CNN a CBS News.

8. dubna 2023 15:00 Čas čtení 0:48 Česko poprvé označí Rusko a jednu další zemi za bezpečnostní hrozbu Česko poprvé označí Rusko a jednu další zemi za bezpečnostní hrozbu

Policie Gua zadržela a uložila mu pokutu za usmrcení slepic. Muž se však na místo činu vrátil a celý kousek zopakoval. Při druhém pokusu se mu podařilo pomocí světla z baterky zabít 600 slepic. Za majetkovou újmu, kterou způsobil usmrcením 1100 zvířat, ho čínský soud poslal na jeden rok za mříže. Má se ale jednat o zkušební dobu, a pokud odsouzený projeví lítost nad svým činem, může ho soud omilostnit.

Gu byl se svým sousedem ve sporu od roku 2022, kdy mu soused bez dovolení pokácel na zahradě několik stromů. Usmrcením 1100 slepic způsobil Gu škodu ve výši 13 840 jüanů, tedy asi 43 000 korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse