Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
18. dubna 2023 19:42
Čas čtení 0:47

Muž vyhodil na dálnici přes čtyři miliony korun v hotovosti. Důvod tě překvapí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž vyhodil na dálnici přes čtyři miliony korun v hotovosti. Důvod tě překvapí
Zdroj: Pexels/volně k užití

Colin Davis McCarthy se projevil jako štědrý muž. Jeho rodinní příslušníci mu ale zřejmě nepoděkují.

Minulý týden překvapil řidiče a řidičky na dálnici v Eugene v americkém Oregonu dolarový déšť. Z rychle jedoucího auta tu muž vyhodil zhruba 200 tisíc dolarů v hotovosti, v přepočtu tedy okolo 4,3 milionu korun. Důvod? Chtěl ostatní obdarovat.

Rodina muže nadšení nesdílí, chce peníze zpátky

Oregonská státní policie podle amerických médií později uvedla, že svazky stodolarových bankovek v hodnotě více než čtyř milionů korun, kvůli kterým řidiči zastavovali, vyhodil na dálnici osmatřicetiletý Colin Davis McCarthy. Když strážníci muže vypátrali, řekl jim, že se mu daří dobře a chtěl jen podarovat ostatní. 

Jen se štěstím nedošlo na dálnici k žádné nehodě. Lidé se totiž peníze snažili hledat u krajnice i v průběhu noci, kdy bylo hůře vidět. McCarthy v současné době nečelí žádnému obvinění, ačkoli policisté zvažovali, že ho obviní z bezohledného ohrožení nebo výtržnictví. Policista Jim Andrews vysekl hledačům poklonu, protože „odvedli dobrou práci a všechno rychle uklidili“. 

Z mužovy štědrosti byla už méně nadšená jeho rodina. Peníze totiž pocházely ze společného rodinného účtu. Vyzvala tak všechny, kteří nějakou bankovku našli, aby je vrátili. Otázkou je, kolik takových poctivých nálezců se najde. Policie navíc rodině pomoci nemůže – McCarthy totiž nenakládal s cizími finančními prostředky. Účet byl na jeho jméno.

Domů
Sdílet
Diskuse