Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2024 18:06
Čas čtení 0:36
Anna Vondráková

Aerolinky si pletou důchodkyni s dítětem. Ženě je přitom 101 let

Aerolinky si pletou důchodkyni s dítětem. Ženě je přitom 101 let
Zdroj: Rawpixel/na voľné použitie
ZAHRANIČÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Počítačový systém American Airlines nedokáže zpracovat, že se žena narodila již v roce 1922, datum jejího narození přepisuje na 2022. Z důchodkyně tak dělá kojence.

Seniorka Patricia sama pro BBC uvedla, že jí chyba přijde spíše vtipná, byla by však ráda, kdyby ji opravili. Jednou se totiž například stalo, že personál letiště pro ni neměl připravený vozík v blízkosti terminálu, protože očekával dítě, které by mohl přenést, a ne starší ženu. Je pro ni také složité zarezervovat si lístek pro dospělé.

Problémem je počítačový systém, který aerolinky využívají. Maximální věk pasažérů mají nastavený na 100 let. Jedná tím pádem tak, jako by člověk objednávající letenky udělal chybu, a datum přepíše.

Bývalá zdravotní sestra, která každoročně létá za rodinou, uvedla, že v obou případech byl personál společnosti American Airlines milý a vstřícný, a to navzdory zmatkům. Přesto by ocenila, kdyby chybu opravili. Sama už se těší na podzim, kdy se chystá na další výlet.

Domů
Sdílet
Diskuse