Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
19. dubna 2023 7:46
Čas čtení 1:37

Nejnovější předpověď ČHMÚ: o víkendu se konečně oteplí, teploměr přesáhne dvacítku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejnovější předpověď ČHMÚ: o víkendu se konečně oteplí, teploměr přesáhne dvacítku
Zdroj: TASR/František Iván

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal nejnovější předpověď.

Počasí v Česku bude podle předpovědi ČHMÚ ovlivňovat výšková tlaková níže postupující z Pobaltí přes střední Evropu k západu. Postupně se rovněž bude ze Skandinávie přesouvat k jihovýchodu tlaková výše, díky níž k nám bude proudit teplejší vzduch od jihu. V závěru týdne se k nám ale zase začne přibližovat fronta studená.

Nevíš, kam o víkendu, až bude hezké počasí, vyrazit na výlet? V naší pravidelné sérii ti přinášíme tipy na skvělé výlety po České republice.

Ve středu bude zpočátku oblačno až zataženo. Místy se může objevit občasný déšť nebo přeháňky, v Čechách nad 700 metrů nad mořem i sněhové srážky. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, na severu až k 1 °C. Nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat mezi 7 až 11 °C, v tisíci metrech na horách kolem 4 °C s postupným ochlazováním. 

I ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, přestože bude zpočátku místy i polojasno. Ojediněle se mohou vyskytnout mlhy a v Čechách místy, jinde jen ojediněle déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 600 metrů nad mořem meteorologové předpovídají i srážky sněhové. Odpoledne od východu bude ale srážek i oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty se budou ve čtvrtek pohybovat kolem 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až –2 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 12 až 16 °C, na západě kolem 9 °C. 

Od pátku do neděle bude 19 až 21 stupňů Celsia

V pátek už bude ale jasno až polojasno, přestože odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 15 až 19 °C. 

Na sobotu hlásí předpověď jasno až polojasno, postupně místy až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Naopak nejvyšší denní teploty vyšplhají na 16 až 20 °C.

7. dubna 2023 6:00 Čas čtení 2:23 Kam na výlet: Kopec Oblík je původně třetihorní sopkou. Dnes na něm místo lávy vyvěrá pozitivní energie z nitra Země Kam na výlet: Kopec Oblík je původně třetihorní sopkou. Dnes na něm místo lávy vyvěrá pozitivní energie z nitra Země

V neděli bude zpočátku skoro jasno až polojasno, od západu bude ale přibývat oblačnost. Na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 16 až 21 °C.

Od pondělí do středy očekávají meteorologové oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území se může objevit déšť nebo přeháňky, v závěru období na horách i sněhové srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, postupně 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 12 až 16 °C, postupně 8 až 12 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse