Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
27. dubna 2023 9:34
Čas čtení 1:53

Zubařka zabila svého partnera, který ji dlouhodobě týral a ovládal. „Nařídil mi, ať ho zabiju,“ říká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zubařka zabila svého partnera, který ji dlouhodobě týral a ovládal. „Nařídil mi, ať ho zabiju,“ říká
Zdroj: Pexels/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Soud začal ve středu projednávat vraždu muže, ze kterou jsou obžalované zubařka a učitelka v důchodu. Podle obhájce ale zubařka nespáchala vraždu, ale „zabití v omluvitelném hnutí mysli“. Samozvaný léčitel ji ovládal a týral, a svou smrt si dokonce přál.

Podle ženina advokáta Martina Bugaje „jednala v silném rozrušení, ze strachu, zmatku, omluvitelného hnutí mysli a v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného“. Zubařka byla nucena plnit pokyny svého partnera a byla na to zvyklá, samozvaný léčitel ji totiž dlouhodobě ovládal. A nebyla jediná. Poškozený manipuloval celou skupinu lidí, kteří plnili jeho bizarní rozkazy a byli ochotni pro něj udělat téměř cokoliv, včetně sebepoškozování. Tvrdil, že jim vidí do hlavy a čte jim myšlenky, využíval manipulaci, vyhrožování, sugesci i prvky hypnózy. 

Čekaly, až tělo samo zmizí

K zabití došlo podle policie 4. října 2022 v pražských Hájích. Starší žena a bývalá učitelka podle obžaloby mladší ženu, zubařku, utvrzovala v tom, že musí muži vyhovět v jeho přání zemřít. O tom, že již nechce být na světě, mluvil asi půl roku. Svou partnerku, která s ním žila v jedné domácnosti necelý rok, pak citově vydíral a nutil ji, aby ho usmrtila. „Říkal, že už to tu nemůže vydržet. Pak začal mluvit o tom, že bych mu pomohla důstojně odejít, aby nemusel skákat z mostu. Jestli ho opravdu miluji, ať ho nezradím, prostě ho v tom nenechám,“ uvedla dvaatřicetiletá zubařka.

27. dubna 2024 14:00 Čas čtení 7:22 Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti

V den vraždy muž dobrovolně spolkl sedativa, která mu lékařka objednala, načež upadl do bezvědomí. Zubařka ho poté řízla skalpelem do třísla a do zápěstí a vpíchla mu celkové anestetikum. Na akutní otravu touto látkou muž zemřel, tvrdí obžaloba.


Obě vysokoškolsky vzdělané ženy po činu čekaly, až mužovo tělo samo zmizí, protože jim to před svým skonem sliboval. Když tělo nezmizelo, společně se obrátily na policii. 

Muž ji týral psychicky i fyzicky, všemu, co říkal, všichni ze skupiny zcela věřili

Muž jí prý nadával a ponižoval ji před ostatními, nutil ji se před nimi svlékat a spát s jinými muži. Opakovaně ji bil i znásilňoval. Tvrdil jí, že má „pokřivenou černou duši“ a že byla v minulém životě čarodějnice nebo dozorkyně z Osvětimi a může za smrt své matky. Vyhrožoval jí i smrtí někoho z jejích blízkých a donutil ji, aby úplně odstřihla své děti a vydědila je.

Usmrcený muž útlakem, násilím a manipulací ovlivňoval i další lidi, kteří se účastnili různých seancí a od kterých získával nemalé finanční částky. „Musel si uříznout malíček na noze,“ uvedla obžalovaná k jedné vypjaté situaci, při které měl jeden z účastníků dokázat svoji poslušnost a oddanost.

Obhájce Bukaj uvedl, že obžalovaná má zájem uzavřít dohodu o vině a trestu, pokud by se v této dohodě změnila právní klasifikace skutku. „Zastupitelství se podle obžalované vyrovnalo s obviněním nesprávně. Nepřihlédlo k chování poškozeného k obviněné. Obžaloba měla přihlížet k diagnostikovaným poruchám obžalované,“ dodal. Žalobkyně ale s nižší klasifikací činu nesouhlasí.

26. dubna 2024 7:00 Čas čtení 3:50 Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem

„Obžalovaná má poruchu přizpůsobení a zastupitelstvo by nemělo toto bagatelizovat. Projevuje se to depresí, léčeno antidepresivy. Obžalovaná se nechovala vždy racionálně, zažívala s poškozeným hrůzostrašné situace, kterých se na ní poškozený dopouštěl, když byla jeho obětí,“ uvedl ve své řeči obhájce.

Domů
Sdílet
Diskuse