Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
27. dubna 2023 8:17
Čas čtení 0:56

Prezident měl možná infarkt, spekuluje Turecko

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Prezident měl možná infarkt, spekuluje Turecko
Zdroj: TASR - AP Photo/Francisco Seco

Intenzivnější spekulace o zdravotním stavu tureckého prezidenta Erdogana se objevily poté, co zrušil ve středu svůj program v rámci volební kampaně.

Šéf tiskového oddělení turecké prezidentské kanceláře Fahrettin Altun rázně odmítl fámy, které se šíří o zdraví prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. TASR převzala zprávu ve čtvrtek z agentury DPA.

„Kategoricky odmítáme taková nepodložená tvrzení o prezidentově zdravotním stavu,“ napsal Altun ve středu pozdě večer na sociální síti Twitter. Reagoval tím na několik tweetů obsahujících tvrzení, že Erdogan utrpěl infarkt a byl hospitalizován v nemocnici.

Altun dodal, že prezident se ve čtvrtek podle plánu prostřednictvím videospojení zúčastní otevření turecké jaderné elektrárny Akkuyu.

Turecký viceprezident Fuat Oktay uvedl, že Erdogan se má dobře. „Jsme v neustálém kontaktu. Trochu prochladl,“ dodal Oktay, kterého citovala agentura Anadolu. „Dnes na doporučení svých lékařů zůstanu doma odpočívat,“ napsal devětašedesátiletý Erdogan v příspěvku na Twitteru.

26. dubna 2023 13:14 Čas čtení 0:49 Petr Pavel reagoval na urážlivá slova Lavrova. Co mu vzkázal? Petr Pavel reagoval na urážlivá slova Lavrova. Co mu vzkázal?

Turecko čekají důležité volby

Erdogan během úterý absolvoval tři projevy v kampani před parlamentními a prezidentskými volbami, které Turecko čekají 14. května. Následně měl vystoupit živě v rozhovoru pro televizní stanice Ulke TV a Kanal 7.

Jeho rozhovor však začal s více než 90minutovým zpožděním. Po přibližně deseti minutách se vysílání přerušilo. Když se Erdogan po dalších 15 minutách vrátil na obrazovku, svou nepřítomnost omluvil žaludeční nevolností.

Erdogan a jeho vládnoucí Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP) dominují turecké politické scéně uplynulá dvě desetiletí. Kampaň před nadcházejícími volbami však pro tureckého prezidenta představuje jednu z dosud největších výzev. Podle průzkumů totiž zaostává za opozičním politikem Kemalem Kiličdaroglem, který je společným kandidátem šestice stran sdružených v Národní alianci (Millet Ittifaki).

Domů
Sdílet
Diskuse