Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
19. května 2023 13:45
Čas čtení 0:33

Pohřeb královny Alžběty II. vyšel britskou vládu na téměř 4 a půl miliardy korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pohřeb královny Alžběty II. vyšel britskou vládu na téměř 4 a půl miliardy korun
Zdroj: Tasr

Poslední rozloučení se zesnulou královnou Alžbětou II. a její státní pohřeb stály britskou vládu přibližně 162 milionů liber (v přepočtu zhruba 4,4 miliardy Kč).

Na sumu upozornila agentura AP, na kterou se odvolává TASR. Královnin státní pohřeb, který se konal 19. září, byl ve Spojeném království první od pohřbu bývalého premiéra Winstona Churchilla v roce 1965. Následoval po deseti dnech státního smutku vyhlášeného po královnině smrti 8. září.

20. září 2022 11:44 Čas čtení 0:56 FOTO: S královnou se rozloučili i její čtyřnozí miláčci. Na svou paničku čekali do poslední chvíle FOTO: S královnou se rozloučili i její čtyřnozí miláčci. Na svou paničku čekali do poslední chvíle

Pohřbu se zúčastnilo mnoho světových vůdců, členů šlechtických rodů a hodnostářů z různých církví. Tisíce lidí přišly vzdát poslední poctu panovnici, která vládla v Británii 70 let, do Westminsterského paláce nebo podél trasy rakve s jejími ostatky.


Náklady na rozloučení a státní pohřeb královny Alžběty II. byly zveřejněny v rámci písemné zprávy pro parlament. „Prioritou vlády bylo zajistit hladký a důstojný průběh těchto akcí a po celou dobu zajistit bezpečnost a ochranu veřejnosti,“ uvedl v prohlášení John Glen, hlavní tajemník ministerstva financí. 

13. září 2022 11:06 Čas čtení 1:06 Bývalé kolonie žádají o navrácení diamantu Koh-i-Noor z britské královské koruny. Jde o loupež, tvrdí Bývalé kolonie žádají o navrácení diamantu Koh-i-Noor z britské královské koruny. Jde o loupež, tvrdí

Královna Alžběta a její manžel princ Philip jsou pohřbeni v kapli svatého Jiří na hradě Windsor.

Zpět
Sdílet
Diskuse