Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. května 2023 14:55
Čas čtení 0:51

Čeští hokejisté Sedlák a Chytil na MS končí, tým hledá náhradu. Zachrání nás Zohorna ze zámoří?

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Čeští hokejisté Sedlák a Chytil na MS končí, tým hledá náhradu. Zachrání nás Zohorna ze zámoří?
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Nepříjemná predikce se potvrdila – dvě velké opory národního týmu na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku, Lukáš Sedlák a Filip Chytil, musí ze zdravotních důvodů odstoupit z turnaje. Český tým hledá urychleně náhrady, jedna by mohla být ze zámoří.

Je to velká škoda, oba hokejisté se totiž s týmem během základní skupiny mistrovství světa velmi dobře sžili. Sedlák dokázal za tři necelé zápasy nasbírat 5 bodů za 3 góly a 2 asistence a v tabulce kanadského bodování byl i po čtyřech zápasech na děleném 6. místě. Filip Chytil sice zaznamenal pouze asistenci, jeho přehled, pohyb a buly však v zápasech proti Lotyšsku i Slovinsku zásadně chyběly.

„Oba nás opustí, dvě špatné zprávy naráz. Nehráli se Slovinskem. Sedlo to zkoušel a Filip na tréninku taky, ale bohužel to nepůjde. Sedlo tam má bohužel něco naštípnutého nebo zlomeného. Musíme je nahradit,“uvedl pro ČT Sport generální manažer týmu Martin Havlát.

16. května 2023 16:41 Čas čtení 1:06 MS hokej 2023: Toto je kompletní program. Kdy hraje Česko i další týmy? MS hokej 2023: Toto je kompletní program. Kdy hraje Česko i další týmy?

Jedna náhrada je již jistá – Česko využilo žádost pro Mezinárodní hokejovou federaci o uvolnění míst na pětadvacetičlenné soupisce a nyní čeká, až bude moci přijet útočník Radan Lenc. Druhou posilou by podle Havláta mohl být Radim Zohorna, jenž dokončil sezónu na farmě Toronta v AHL. Příjezd hokejisty švédského HV 71 se očekává již v pátek.

Další otazník zase visí nad obráncem Bostonu Jakubem Zbořilem, který se nezapojil do tréninku kvůli nachlazení. Mistrovství světa v hokeji sledujeme po celou dobu – například hned v sobotu v 11:20 budeme sledovat další skupinové klání Lvů proti Norsku. Pokud tě zajímají nejnovější postřehy, program nebo reporty ze zápasu, klikni sem.

Domů
Sdílet
Diskuse