Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2024 14:17
Čas čtení 1:01
Radoslava Juračková

Americká basketbalistka promluvila o svém pobytu v ruském vězení. Její matrace byla od krve, nedostávala toaletní papír

ZAJÍMAVOSTI RUSKO
Uložit Uložené

Trest si odpykávala poté, co u ní byl při letištní kontrole nalezen hašišový olej.

Americká basketbalová hvězda Brittney Griner promluvila o svém pobytu v jednom z nejhorších ruských vězení. Emotivní zpověď je upoutávkou na dokumentární rozhovor, který bude mít premiéru 1. května.

Patnáctého února 2022 se vracela z Ruska a na letišti musela projít bezpečnostní kontrolou. V jejím zavazadle našli hašišový olej, který údajně používala k léčebným účelům.

V upoutávce na rozhovor moderátorka vysvětluje, že byla původně odsouzena na devět let v jedné z nejtvrdších věznic v Rusku, které jsou zároveň pracovním táborem. „Na matraci byly velké krvavé skvrny. Neměla jsem mýdlo ani toaletní papír. Cítila jsem se méně než člověk. Myslela jsem si, že to nezvládnu,“ popisuje sportovkyně se slzami v očích.

V prosinci 2022 se americkému prezidentovi podařilo dostat basketbalistku z vězení. Byla vyměněna za ruského vězně.

Dokument se připravuje

V novém dokumentu se lidé dozvědí o jejím nelehkém životním osudu, pobytu v krutém ruském vězení, ale také o tom, jak se s celou situací dokázala vyrovnat a znovu se začlenit do reality. Dokumentární film nese název Prisoner in Russia. Premiéru bude mít na stanici ABC a později bude k dispozici na streamovací platformě Hulu.

Doporučeno
V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv 29. dubna 2024 17:30

Basketbalistka v současnosti hraje za Phoenix Mercury a národní basketbalový tým. S týmem získala dvakrát zlato na olympijských hrách a před uvězněním působila v ruském Jekatěrinburgu.

Domů
Sdílet
Diskuse