Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
23. května 2023 8:06
Čas čtení 0:56

Posun v případě Madeleine McCann: Policie prohledává konkrétní místo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Posun v případě Madeleine McCann: Policie prohledává konkrétní místo
Zdroj: TASR/AP

Prohledávat budou oblast nedaleko vodní nádrže Barragem do Arade zhruba 50 kilometrů od letoviska Praia da Luz, kde holčička v květnu 2007 zmizela.

Portugalská policie oznámila, že bude pokračovat v pátrání po britské holčičce Madeleine McCann, která v roce 2007 zmizela v portugalském regionu Algarve.


Portugalská justiční policie potvrdila zprávy místních médií, že bude dále pátrat na žádost německých úřadů a za přítomnosti britských policistů a německých vyšetřovatelů. Informuje o tom TASR.

Procházet budou okolí nedaleké vodní nádrže

Prohledávat budou oblast nedaleko vodní nádrže Barragem do Arade zhruba 50 kilometrů od letoviska Praia da Luz, kde holčička v květnu 2007 zmizela z apartmánového komplexu. Policie oblast uzavřela.


Hlavní podezřelý Christian B. měl tuto přehradu pravidelně navštěvovat mezi lety 2000 až 2017. Vyšetřovatelé se domnívají, že tehdy tříletou holčičku unesl a následně zavraždil.


Prokuratura v Braunschweigu obžalovala Christiana B. loni v říjnu ve třech bodech ze znásilnění a dvou sexuálních trestných činů vůči dětem. Měl se jich dopustit mezi 28. prosincem 2000 a 11. červnem 2017 v Portugalsku. Tato obvinění však nesouvisí se zmizením McCann.


Zemský soud v německém Braunschweigu tvrdí, že není v jeho pravomoci soudit hlavního podezřelého v případě zmizení McCann, protože poslední známá adresa Christiana B. v Německu byla v jiné spolkové zemi –⁠ Sasku-Anhaltsku.


Podezřelý si už odpykává sedmiletý trest za znásilnění 72leté americké turistky, kterého se dopustil v Portugalsku v roce 2005.


Madeleine McCann zmizela den před svými čtvrtými narozeninami, když její rodiče večeřeli s přáteli v nedaleké restauraci. Navzdory rozsáhlému mezinárodnímu pátrání nebyly nalezeny žádné stopy a v souvislosti s jejím zmizením nebyl dosud nikdo obviněn.

Zpět
Sdílet
Diskuse