Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. června 2023 10:57
Čas čtení 1:47

Krev, bezvědomí, modřiny: Zpěvák z Rammstein čelí novým obviněním ze sexuálního napadení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Krev, bezvědomí, modřiny: Zpěvák z Rammstein čelí novým obviněním ze sexuálního napadení
Zdroj: Flickr/Bojana Janjić/volně k užití

Till Lindemann se měl údajně dopustit sexuálního násilí na několika ženách. Skupina nařčení odmítá.

Po prvním obvinění zpěváka z Rammstein Tilla Lindemanna ze sexuálního napadení se objevují další případy. Dívky, které svoje zkušenosti popsaly pro Süddeutsche Zeitung, mluvily o násilném sexu i drogách. Dívky měly být vybírány z řad účastnic koncertů kapely nebo ze sociálních sítí.

2. června 2023 15:00 Čas čtení 0:38 Dotvořili jsme covery českých rapových alb pomocí AI. Calin se proměnil v zarostlého dřevorubce Dotvořili jsme covery českých rapových alb pomocí AI. Calin se proměnil v zarostlého dřevorubce

Zkušenosti žen, které se dle svých výpovědí staly Lindemannovými oběťmi, jsou podle novinářky Leny Kampf v mnohém podobné. Till, respektive lidé okolo něho, si má údajně vybrat dívku z prvních řad, případně ze sociální sítě ještě před koncertem Rammstein v daném městě. Obvykle rané dvacátnice mají být pozvány na afterparty plné nelegálních drog a brzy i nuceny k sexu s šedesátiletým zpěvákem.

Till Lindemann Rammstein
Zdroj: Getty Images/Paul Natkin/WireImage

Jedna z dívek popisovala, že během styku cítila bolest a začala i krvácet, zpěvák ale ještě několik minut pokračoval. Dívka styk dle vlastních slov výslovně neodmítla, popsala jej ale jako násilný s tím, že bylo těžké vzepřít se zrovna Tillu Lindemannovi. 

Jinou jednadvacetiletou dívku měl někdo na afterparty koncertu Rammstein dostat pod vliv drog tak moc, že skončila v bezvědomí v hotelovém pokoji, kde na ní měl zpěvák ležet. Když se probrala, zeptal se jí, zda má přestat. Dívka dle vlastních slov ani nevěděla, s čím by „měl přestávat“. Po dalším upadnutí do bezvědomí se prý vzbudila v jiném hotelovém pokoji.

Sérii celkem dvanácti výpovědí o pozvání na večírek, nelegálních drogách a sexuálních napadeních odstartoval případ Irky Shelby Lynn. Ta na Twitteru popsala, že ji pod vlivem drog odvedl jeden ze členů Lindemannova týmu do zákulisí, kde po ní měl zpěvák údajně vyžadovat sex. Když odmítla, rozčílil se, nadával jí a ve vzteku odešel. 

17. května 2024 11:30 Čas čtení 2:28 Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album

Jejím případem se zabývá policie, i když samotná Lynn trestní oznámení nepodala. S vyšetřujícími ale spolupracuje. Lynn několikrát zdůraznila, že se jí zpěvák nedotkl a sexuálně ji nenapadl. Zkušenosti dalších obětí se ale od Lynn výrazně liší. 

S frontmanem kapely Rammstein v důsledku jeho chování k ženám rozvázalo spolupráci nakladatelství Kiepenheuer & Witsch, pod nímž vyšly zpěvákovy básnické sbírky. Samotný zpěvák se k žádnému případu nevyjádřil. Kapela však krátce po koncertě ve Vilniusu, kde proběhla kauza Shelby Lynn, zveřejnila prohlášení, v němž odmítá jakékoliv obvinění.

„Pokud jde o tvrzení, která kolují na internetu o Vilniusu, můžeme vyloučit, že by se to, co se tvrdí, odehrálo v našem prostředí. Nejsme si vědomi žádného oficiálního vyšetřování této záležitosti,“ napsali Rammstein na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse