Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2023 15:00
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Dotvořili jsme covery českých rapových alb pomocí AI. Calin se proměnil v zarostlého dřevorubce

HUDBA ČESKO
Uložit Uložené

Na přebalu Popstar od Calina najdeš jenom výřez tetování. Jak by tato fotka mohla podle umělé inteligence vypadat celá? Známe odpověď.

Adobe Photoshop se o víkendu rozšířil o nový nástroj, který nese název Generative Fill. Ten funguje na bázi umělé inteligence, jež dokáže rozšířit jakýkoli obrázek a sama jej doplní do prostředí, které podle ní odpovídá původní předloze. Programem jsme prohnali obaly českých rapových alb a přinášíme ti výsledek. 

Doporučeno
Video: Tančící dcera Beyoncé pobláznila svět. Jedenáctiletá Blue Ivy vystoupila před 80 tisíci lidmi Video: Tančící dcera Beyoncé pobláznila svět. Jedenáctiletá Blue Ivy vystoupila před 80 tisíci lidmi 1. června 2023 12:44

Rozšíření obrázku je poměrně jednoduché. U původního snímku stačí zvětšit velikost plátna a vybrat vnější část plátna, která bude zatím prázdná. Nástroji pak můžeš popsat konkrétní scénář, podle kterého chceš obrázek rozšířit, anebo to můžeš nechat plně na něm. Pak už jen stačí kliknout na tlačítko „Generativní výplň“ a je to. Photoshop sám rozšíří původní obrázek, a dokonce ti dá na výběr z několika možností. 

Rozšíření obrázku pomocí AI pochopitelně není dokonalé a má určité technické nedostatky, ale minimálně tě pobaví. Prohlédni si naši galerii, kterou jsme sestavili z českých rapových alb. Calin se díky umělé inteligenci proměnil v zarostlého dřevorubce, Sergei Barracuda přišel o kérky na rukou a Smackovy nohy jsou... poměrně zvláštní. 

Deska P`S A LOVE 2 od Smacka.Album Sick od Smacka.Takto by AI rozšířila desku Pouliční Ekonomická 3: Láska & Loyalita od Sergeie Barracudy. Album Toxic Funk od Supercrooo.
Zobrazit galerii
(13)
Domů
Sdílet
Diskuse