Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. dubna 2024 15:16
Čas čtení 1:17

Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie
Zdroj: Pražský Majáles

Návštěvníci festivalu si stěžují, že jim pořadatelé nevraceli peníze za zálohované kelímky. Situace se vymkla kontrole, na místě zasahovala i policie.

Organizátorům měla údajně dojít hotovost a nebyli tak schopni hostům vracet peníze za zálohované kelímky. Takový přešlap se v historii festivalu doposud nestal. Své rozhořčení dávají lidé najevo v komentářích na sociálních sítích. Co přesně se na místě stalo, může objasnit výpověď nejmenovaného zdroje pro redakci eXtra.cz.

Došly peníze? 

„Z toho, co vím, tak cca 300 posledních lidí nedostalo zpátky peníze za výkup kelímku na stánku, který nám tvrdil, že mu došly peníze k vrácení. Což je velmi zvláštní, protože jsme měli trojnásobnou rezervu oproti loňskému roku, takže zjišťujeme, zda se někde tyto peníze určené k vrácení neztratily,“ uvedl. Co se s penězi stalo, tak zatím není jisté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Havel (@geybn)

Návštěvníky festivalu celá situace velmi vyprovokovala. Po pořadatelích začali kelímky házet a demolovat stany. Na místo tak musela být přivolána policie, která situaci uklidnila. Organizátoři údajně zvažují podání trestního oznámení, jsou si však vědomi toho, že původce agrese nejspíš nevypátrají. Přesnou škodu vyčíslí až za několik dní.

2. května 2024 7:00 Čas čtení 4:19 Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady

Nicméně nedošlo k plošnému problému. „Stalo se to na úplném konci provozu stánku s výkupem kelímků a vzhledem k návštěvnosti to nezasáhlo ani jedno procento lidí,“ upozornili. Návštěvníkům se však omlouvají.

Fiasko, stěžují si návštěvníci 

Lidé si stěžují i na sociálních sítích. Někteří se stále dožadují svých peněz a kritizují organizaci. Na festival totiž nebylo možné donést si vlastní vodu, a jak uvádí několik svědků, později již nebylo možné ji nikde zakoupit. K dispozici byl jen alkohol.

„Jeden z největších festivalů v Čechách a okrádá lidi na zálohách. Teď čekám, jak budou ublížení, že jim zničili stánek... fiasko,“ uvedl například jeden z uživatelů.

„Velká ostuda, kdy akce, která trvá jeden den, ani ne, a oni nikde nemají už po čtyřech hodinách vodu! A kelímky? Když to čtu, tak jsem vlastně ráda, že jsme si je vzali z domu.“

Další nechápou, jak mohla celá situace tak eskalovat. Celý zážitek shrnula v komentářích další návštěvnice: „Vystoupení super, organizace a základ akce velká ostuda!“

majáles
Zdroj: poskytnuto redakci Refresheru
Domů
Sdílet
Diskuse