Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2024 7:00
Čas čtení 4:19
Lucie Kotvalová

Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady

Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
REFRESHER PRAHA VINTAGE MÓDA VINTAGE STYL BYDLENÍ
Uložit Uložené

Víme, kde v Praze najdeš krásné a stylové nádobí a nábytek z druhé ruky – od pár korun po milion.

Připadáš si trochu jako Alenka v říši divů. Všude, kam se podíváš, vidíš nejrůznější předměty. Všech barev, stáří i rozměrů. Obrazy, nádobí, skříně, stoly, stolečky, židle, zrcadla, vázy. Hledat předměty po bazarech může být dobrodružství; nikdy nevíš, co najdeš. A právě to je to lákavé. S nákupem se pak kromě nového produktu pojí dvojí: pocit triumfu (radost z nalezení vytoužené věci) a lehký náběh na spasitelský komplex (zachraňuješ přece nikým nechtěný předmět z druhé ruky). Jako by nalezení jehly v kupce sena dostalo udržitelný rozměr.

Abychom ti ale hledání trochu usnadnili, rozhodli jsme se zmapovat nejlepší pražské bazary a antiky, kde najdeš nádherné nádobí i nábytek. Tady jsou (osobně považuji za úspěch, že jsem vyvázla jen se třemi novými talíři). 

Komodi Vintage

Kristýna už jako malá chodila do sekáčů a bazarů. Nejdřív vybírala pro sebe, ale později nacházela věci, které se sice jí osobně nehodily, ale bylo „jí líto je tam nechat“. Před sedmi lety proto vznikl podnik s názvem Komodi Vintage. Původně se jednalo o půjčovnu vintage a designového nábytku. V době koronavirové krize ovšem „padly všechny eventy“, takže se Komodi začalo soustředit na prodej. Původně online, ale před rokem Kristýna otevřela i kamenný obchod. Nevypadá ovšem jako klasický bazar – místnost je minimalistická, přehledná, zboží tu není příliš. V nabídce jsou jen pečlivě vybrané předměty. Díky tomu máš vždycky jistotu, že najdeš něco, co si budeš chtít odnést domů.

bazar bazary
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER

Produkty Kristýna hledá, kde se dá – ve vetešárnách, v bazarech, vykupuje od lidí, dováží z cest ze zahraničí. „Asi mám cit na vybírání věcí, které lidi baví. Věci, které jsou aktuální a hodí se do moderního interiéru. Protože hodně lidí nechce, aby to u nich vypadalo à la retro,“ říká. Věci, které nabízí, musí být nejen aktuální, ale i „v top stavu“. Rozhlížím se po vycizelované selekci hrníčků, talířů, misek, skleniček, knih a nábytku. „Musí být náročné to všechno neodklidit k sobě domů,“ směju se. 

bazar bazarybazar bazarybazar bazarybazar bazary
Zobrazit galerii
(9)

Zboží přidává každý den, ovšem největší drop bývá pravidelně v úterý. „To je nejlepší den pro návštěvu kamenného obchodu,“ radí. Zboží se také snaží „držet hodně dostupné“, proto „u mě najdete věci za padesát korun, ale lampy a nábytek mohou být až kolem pěti tisíc“. Pro zajímavost, lampičky i sama opravuje. Kde se to naučila? „Mám kamaráda elektrikáře, takže jsem si u něj dala lekci,“ směje se.

Komodi Vintage
– Adresa: Oldřichova 53, Praha 2 (zastávka Svatoplukova)
– Otvírací doba: út–pá 11–19 h
– Platba: preferovaně kartou
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158729 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kde koupíš hrníčky a talíře třeba za dvacet korun.
  • A kde nábytek třeba za milion. 
  • Kde seženeš i oblečení a kde můžeš podpořit taky charitu. 
  • Všechny obchody jsme pro tebe i nafotili, ať víš, co můžeš čekat!
Domů
Sdílet
Diskuse