Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2018 9:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Slovák podpálil svůj dům, protože mu manželka nenavařila

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Zdánlivě nevinná hádka skončila požárem a obrovskou škodou.

Zdánlivě obyčejná hádka skončila ještě minulý srpen katastrofou. Ladislav z obce Olšovany přišel domů a naštval se na svou manželku, protože mu nenavařila nic do práce. Neuvěřitelně ho to vytočilo, a proto manželku i s malým synem zavřel v pokoji.

Ona však utekla a pokoušela se zavolat policisty, což se jí podařilo až s pomocí sousedů. Ladislav vyházel z ledničky všechny potraviny a nakonec ho napadlo, že nejlepším řešením celé situace bude polít dům benzínem a celý ho zapálit. Skutečně tak učinil, protože ze zahradního domku si přinesl kanystr a dům zanedlouho velmi rychle vzplál.

Ilustrační foto

Slovák podpálil svůj dům, protože mu manželka nenavařila
Zdroj: Frederick County

Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale na nemovitosti vznikla škoda za 75 tisíc eur (1,9 milionu korun), protože celý dům padl popelem. Policisté po příjezdu na místo muže zadrželi a Ladislav pak tři měsíce strávil ve vazbě. Krátce po činu měl v krvi 1,2 promile alkoholu, což zřejmě hrálo roli při rozhodování o činech, které předcházely založení požáru svého domu.

Nejdříve Ladislav dokonce tvrdil, že požár vznikl náhodou při sekání trávy, ale pak se přiznal a na jeho stranu se postavila i manželka. Soudce mu proto před pár dny udělil pouze peněžitý trest ve výši 600 eur (15 200 Kč). Dům mu to sice nevrátí, ale s alkoholem velmi rychle přestal.

Domů
Sdílet
Diskuse