Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2018 13:10
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Sedmiletá holčička z Islandu pozvala na narozeniny prezidenta. Dorazil s celou rodinou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na oslavu 7. roku svého života Karólína nikdy nezapomene.

Karólína Björt Steinþórsdóttir z islandského města Djúpivogur slavila v sobotu sedmé narozeniny. Na party pro oslavenkyni, která se odehrávala na zahradě rodinného domu, dorazil i překvapivý host.

Zrzavá holčička totiž dva týdny před svým velkým dnem poslala pozvánku na narozeninovou party i islandskému prezidentu Guðnimu Thorlaciusu Jóhannessonovi.

Ten byl v den jejích narozenin čestným hostem mezinárodní výtvarné výstavy Rúllandi snjóbolti, která se odehrávala ve stejné obci, z níž holčička pochází. 

Rozhodl se tedy její přání splnit. Popřát jí přišel i s manželkou a svými čtyřmi dětmi. A to i přesto, že s rodinou dívenky není nijak příbuzný a nikdy předtím se nesetkali. 

Sedmiletá holčička z Islandu pozvala na narozeniny prezidenta. Dorazil s celou rodinou
Zdroj: Auðbjörg Elísa Stefánsdóttir

Na konto prezidentova rozhodnutí vyjádřila svou radost Karólínina matka: „Máme skvělého prezidenta. Má dcera jej pozvala na oslavu svých narozenin a on prostě bez vytáček přišel.“

Islandský prezident tak vykouzlil úsměv na tváři mladičké fanynce a zase jednou způsobil rozruch na internetu.

Na začátku minulého roku totiž označil ananasovou pizzu za zločin a ještě předtím si získal i srdce ochránců přírody, když byl opakovaně spatřen při ploggingu (běhu doprovázeném sběrem plastového odpadu). 

Domů
Sdílet
Diskuse