Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2019 6:05
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Zloději ukradli iPhony za více než 300 tisíc dolarů. Apple však s nimi vypekl

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Telefony Apple snadno zablokuje, nikomu tak nepůjdou aktivovat.

Apple už příští týden čeká představení nových iPhonů, jeho australská pobočka ale musí řešit úplně jiné problémy. V úterý se totiž šest lidí vloupalo do oficiálního Apple Storu v Perthu pomocí kladiv, kterými rozbili skleněné výplně.

Gizmodo odkazuje na již vymazaný post policie, podle kterého se zaměřili na iPhony a vzali si s sebou zařízení za 300 tisíc dolarů.

Krádež jim vyšla až na druhý pokus v jiném obchodě. Do prvního se sice přes skla vloupali, ale v činnosti je uprostřed noci vyrušil projíždějící taxík.

Ukradené smartphony nikomu fungovat nebudou. Apple totiž disponuje seznamem jejich sériových čísel a bez problémů je na dálku zablokuje. Protože jsou ale nadále zabalené v originálních fóliích, zloději se je mohou pokusit prodat.

Doporučeno
Kolik reálně stojí výroba nového iPhonu? Mobil za 29 tisíc má díly za 10 500 korun, zbytek je marže Kolik reálně stojí výroba nového iPhonu? Mobil za 29 tisíc má díly za 10 500 korun, zbytek je marže 29. srpna 2019 11:38

Gizmodo odkazuje i na několik dalších podobných krádeží, například ozbrojenou loupež v Paříži z roku 2013, kdy škoda dosáhla až 1,3 milionu dolarů. Z Francie je i případ starý tři roky, kdy muž sice nekradl, ale rozhodl se vystavené telefony rozbít velkou ocelovou koulí.

Domů
Sdílet
Diskuse