Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2020 15:03
Čas čtení 0:38
Adam Smeták

V Česku je 631 potvrzených případů nákazy koronavirem. Nakazil se i jeden pražský záchranář

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

V České republice je momentálně 631 potvrzených případů onemocnění Covid-19. Provedeno bylo 9 402 testů a stále máme jen 3 uzdravené. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví. Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy hlásí jednoho nakaženého a 35 lidí v karanténě. 

Většina případů je i nadále hlášena z Prahy. Jde o 121 osob nakažených koronavirem. Druhým nejvíce zasaženým je Středočeský kraj, kde nemoc potvrdili u 77 lidí. V Olomouckém kraji je potvrzeno už 55 případů.

Od včerejší půlnoci platí zákaz vycházení ven bez zakrytého nosu a úst. Zároveň by lidé měli vycházet jen v případech nezbytně nutných, a to zejména na cestu do práce, na nákup potravin, či kvůli asistenci osobám starším nebo těm, kteří potřebují pomoc. 

Po Praze koluje fáma, že město má být uzavřeno do karantény. Toto tvrzení je nepravdivé. Podle ministerstva vnitra se žádné takové nařízení nechystá.

Doporučeno
Vláda se nechystá uzavřít Prahu. Informace o karanténě je hoax, potvrdilo ministerstvo Vláda se nechystá uzavřít Prahu. Informace o karanténě je hoax, potvrdilo ministerstvo 19. března 2020 14:42
Domů
Sdílet
Diskuse