Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
18. října 2024 v 10:53
Čas čtení 1:51
refresher team

Nejhorší česká jídla podle turistů: Co označili za největší humus?

Nejhorší česká jídla podle turistů: Co označili za největší humus?
NEWS GASTRONOMIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Sbíhají se ti sliny, nebo se bez těchto pokrmů s klidem obejdeš?

Pro někoho lahůdky, pro jiného vrchol odpornosti. Uživatelé a uživatelky prestižního serveru TasteAtlas tentokrát seřadili nejhorší česká jídla. V žebříčku se objevily tradiční zabijačkové pochoutky, traumata ze školních jídelen i hospodská klasika. Všechny nejhorší pokrmy najdeš níže.

Hodnocení serveru se zakládá na hodnocení jeho uživatelek a uživatelů. Administrační tým TasteAtlasu přitom dává pozor na hodnocení botů a „lokálních patriotů“. Tedy těch, kteří se nekriticky snaží propagovat národní potraviny, aby vzbudili hrdost a zvědavost ostatních uživatelů a uživatelek.

10. místo

Kontroverzní polévka z žaludků, poctivá dršťkovka, se mezi nejhnusnějšími jídly umístila na desáté pozici. Jak se na ni tváříš ty?

dršťková polévka
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Bin im Garten /volně k užití

9. místo

Devátou příčku obsadil zabijačkový pokrm. Jelito je podle uživatelů a uživatelek TasteAtlasu jen o něco lepší než jitrnice.

jelito
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Mariuszjbie/volně k užití
Doporučeno
KVÍZ: Miluješ sladké? Vyzkoušej si svou znalost dezertů z různých koutů světa KVÍZ: Miluješ sladké? Vyzkoušej si svou znalost dezertů z různých koutů světa 14. října 2024 v 17:00

8. místo

Utopenci jsou oblíbené české jídlo, které se běžně podává v hospodách a barech jako svačina. Jedná se o klobásy naložené v pikantní marinádě s bobkovým listem, cibulí, černým pepřem a dalším kořením. Pokrm se tradičně jí studený s bílým pečivem.

Utopenci.
Utopenci. Zdroj: Karelj / Wikimedia Commons / volně k použití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse