Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR správa spoločnosti Fixshop.cz
20. května 2021 10:21
Čas čtení 1:37
Sponzorovaný obsah

Jak na opravu displeje na smartphonech Apple?

TECH
Uložit Uložené

Správným postupem s využitím speciálních nástrojů dokážeš při výměně displeje zachovat všechny jeho funkce.

Apple je už dobře známý svou přísnou politikou v otázce náhradních dílů třetích stran. Tato politika se může projevovat různě. Vezměme si takové displeje. V nejhorších případech přistoupil výrobce dokonce až k úplně neúčinnost celého zařízení, a to pouze z důvodu, že vyměněn displej nebyl originál. Nic na tom nemění ani fakt, že náhradní displej může být stejně kvalitní jako originál.

Fixshop.cz
Zdroj: Fixshop.cz

Podstatně lépe jsou na tom majitelé zařízení, na kterých po výměně displeje za OEM alternativu přestaly fungovat "pouze" některé funkce. Mezi tyto funkce patří nejčastěji True Tone. Ta se stará o nastavení barev, přičemž obraz přizpůsobuje okolnímu světlu a dělá barvy sytějšími. Ztráta této funkce tedy znamená značné zhoršení zobrazovacích schopností daného displeje.

Naštěstí i na tento problém existuje řešení, a to v podobě programátorů displejů. Ty slouží pro přenos dat, především kódu ALS (Ambient light sensor), z původního displeje do nového. Tým se zamezuje ztrátě funkce True Tone či vzniku problémů u jiných funkcí a částí zařízení, jako jsou například senzor přiblížení či automatický jas. Tyto problémy nastávají zejména na zařízeních, které mají operační systém iOS 12 nebo novější. Funkce True Tone je dostupná na modelech od iPhonu 8.

Jak na zachování True Tone (a ostatních funkcí)?

Pro zachování funkce True Tone a plné funkčnosti celého zařízení je nutné přenést data ze starého displeje do displeje, který ho má nahradit. To je možné učinit jen díky speciálním programátorem. Na trhu existuje opravdu široká nabídka různých druhů a modelů, které se odlišují kvalitou i funkcemi. Je proto vhodné vybírat u ověřeného prodejce. My jsme hledali na eshopu Fixservis.sk a našli jsme tyto dva konkrétní modely:

1. JC-V1

+ Podporuje zařízení od iPhonu 7

+ O něco nižší cena

- k používání je třeba nainstalovat aplikaci na PC

Fixshop.cz
Zdroj: Fixshop.cz

2. TOOLPLUS QIANLI Icopal PLUS 2.1 3v1

+ Více funkcí včetně testování a úpravy baterie

+ Bez nutnosti instalování aplikace

- vyšší cena

Fixshop.cz
Zdroj: Fixshop.cz

Postup je u obou programátorech v zásadě stejný: stáhnout data z původního displeje, připojit nový displej, nahrát data na nový zobrazovač. Manipulace se zařízeními je opravdu jednoduchá - stačí správně připojit displej a následně pokračovat podle instrukcí na displeji nebo v aplikaci.

Konkrétní návod můžeš najít například na stránkách Fixshop.cz. Pokud se navíc objeví nějaký nečekaný problém, zkušení odborníci z tohoto servisu ti ochotně poradí a pomohou. Najdeš u nich navíc i vše potřebné příslušenství a nářadí, které by jsi mohl při tomto servisním úkonu potřebovat. Určitě nejdůležitějším je správný testovací kabel (pro daný model iPhonu) a vhod může přijít i externí napájecí zdroj pro zprovozněna zařízení i bez zapojené baterky.

Domů
Sdílet
Diskuse