Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
12. srpna 2022 16:39
Čas čtení 1:02

Vondrášek: Použití donucovacích prostředků proti ženě v Českém Krumlově bylo oprávněné

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vondrášek: Použití donucovacích prostředků proti ženě v Českém Krumlově bylo oprávněné
Zdroj: ČTK/Koblenc Václav

Policejní prezident Martin Vondrášek vystoupil v pátek odpoledne na tiskové konferenci, na níž se vyjádřil jak k zásahu policie v Českém Krumlově, tak k incidentu, který nastal na meetingu bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).

Policejní prezident Martin Vondrášek vystoupil v pátek ve 14 hodin na tiskové konferenci, na níž se vyjádřil k incidentům, které v posledních dnech rezonují ve společnosti. Způsob, jakým policisté zpacifikovali ženu v Českém Krumlově, označil za oprávněný. S jedním z neuniformovaných strážníků, který na meetingu Andreje Babiše (ANO) zaklekl školáka, bude zahájeno kázeňské řízení. 

5. srpna 2022 7:48 Čas čtení 1:40 Neuniformovaní policejní ochránci Babiše zaklekli školáka. Bude je vyšetřovat GIBS Neuniformovaní policejní ochránci Babiše zaklekli školáka. Bude je vyšetřovat GIBS

K prvnímu incidentu došlo na meetingu bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) v Českém Krumlově. Odpůrkyně trestně stíhaného poslance tam měla uhodit muže, který do ní po celou dobu konání akce údajně strkal. Z napadeného se však vyklubal policista v civilu, který ženu ihned naložil do neoznačeného auta a odvezl ji na služebnu.

„Když naši kolegové odcházeli ke služebnímu vozidlu, přistoupila k jednomu žena a dala mu facku. Následovalo použití mírnějších donucovacích prostředků, což hodnotím jako oprávněné. Žádný policista si to nemůže nechat líbit,“ řekl k případu policejní prezident Martin Vondrášek. „Omezení svobody pak trvalo 55 minut. Opět za mě naprosto správný postup,“ dodal.

Policejní prezident se následně vyjádřil i k incidentu v Borovanech, kde neuniformovaní policisté zaklekli teprve 14letého školáka. Chlapec chtěl z meetingu odnést Babišův reproduktor a v tu chvíli jej zaklekli tři muži, o nichž nikdo z přítomných nevěděl, že jsou policisté. Podle Vondráška policie nezvládla koordinaci hlídek, taktiku postupu a se strážníkem, který měl nasazenou kšiltovku „silné Česko“, bude zahájeno kázeňské řízení.

Další problémy

Francouzská Národní finanční prokuratura dnes vůči Andreji Babišovi zahájila předběžné vyšetřování praní špinavých peněz. Týká se podmínek, za nichž Andrej Babiš (ANO) prostřednictvím řady offshore společností získal nemovitosti v Mougins. Více se dozvíš v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse