Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. srpna 2022 12:43
Čas čtení 1:11

Trump se marně snaží najít dobré právníky, kteří by byli ochotní ho zastupovat

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Trump se marně snaží najít dobré právníky, kteří by byli ochotní ho zastupovat
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Bývalý prezident Donald Trump má podle nové analýzy deníku The Washington Post problém najít dobrého právníka, který by ho zastupoval.

The Washington Post v reakci na razii FBI v Mar-a-Lago hovořil s několika právníky, již pod podmínkou anonymity popsali Trumpův marný boj o zkušené a kvalitní odborníky, kteří by jej byli ochotní hájit. „Všichni mu říkají ne,“ řekl deníku jeden z republikánských právníků. Bývalý americký prezident se totiž podle nich například vyjadřuje k věcem, o kterých mu radí, aby veřejně nehovořil. Někteří právníci jej dokonce označili za „nemožného klienta“.

„Dříve říkal firmám, že zastupovat ho je výhoda, protože si na něm mohou dělat reklamu. Dnes už to tak není,“ řekl například Michael Cohen, bývalý Trumpův právník, který se od té doby stal jeho kritikem. Trump je podle něj velmi obtížný klient, protože „neustále tlačí na pilu, málokdy poslouchá rozumné právní rady a chce, abyste dělali věci, které nejsou vhodné z etického ani právního hlediska“.

18. srpna 2022 9:39 Čas čtení 1:28 VIDEO: Starosta Benátek potrestal „idioty“, kteří surfovali v historickém Canal Grande VIDEO: Starosta Benátek potrestal „idioty“, kteří surfovali v historickém Canal Grande

Jak na Twitteru podotkla americká novinářka Maggie Haberman, Trump má od svého nástupu do funkce prezidenta již sedmý nebo osmý právní tým a najít nový bude podle ní obtížné – „vzhledem k jeho snaze považovat tuto záležitost za krátkodobou PR záležitost, nikoliv za dlouhodobou právní výzvu“.

Jak upozorňuje server MSNBC, situace je poněkud povědomá. Již před čtyřmi lety se tehdejší prezident chlubil, že mnoho právníků a špičkových advokátních kanceláří jej touží zastupovat. Nebyla to ale pravda. Právníci, kteří by za normálních okolností přicházeli v úvahu, se případu naopak vyhýbali. Také během prvního procesu o impeachmentu měl Trump problémy se sestavením důvěryhodného právního týmu.

17. srpna 2022 8:30 Čas čtení 6:51 Děti se „digitálně rodí“ zhruba v šesti měsících. Přemíra sdílení jejich fotek je ale spíše na škodu Děti se „digitálně rodí“ zhruba v šesti měsících. Přemíra sdílení jejich fotek je ale spíše na škodu

Mluvčí bývalého prezidenta Taylor Budowich listu The Washington Post ovšem jako argument řekl, že Trumpův právní tým zahrnuje osoby, jako jsou Jim Trusty a Evan Corcoran, kteří mají „desítky let zkušeností s obžalobou a vedli některé z nejsložitějších případů v americké historii“. „Prezidenta Trumpa zastupují jedni z nejsilnějších právníků v zemi a jakýkoli náznak opaku je veden pouze závistí,“ uzavřel Budowich.

Domů
Sdílet
Diskuse