Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 9:14
Čas čtení 1:06

Andrej Babiš si stěžoval, že nesmí na veletrh Země živitelka. „Když si nemůže dovolit vstupenku, koupím mu ji,“ reagoval ministr

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Andrej Babiš si stěžoval, že nesmí na veletrh Země živitelka. „Když si nemůže dovolit vstupenku, koupím mu ji,“ reagoval ministr
Zdroj: TASR/AP

Podle ministra odmítlo vedení výstaviště kromě Andreje Babiše i některé kandidáty na prezidentský či senátorský post.

Českobudějovické výstaviště bude poslední srpnový týden hostit tradiční mezinárodní veletrh Země živitelka. Bývalý premiér a dnes opoziční poslanec Andrej Babiš (ANO) chtěl údajně na této akci pokračovat ve své volební kampani. Vedení výstaviště ale jakoukoli politickou kampaň ve svých prostorách zakázalo. Babiš si následně v rozhovoru pro tn.cz postěžoval, že ho tam ministr zemědělství Zdeněk Nekula nechce pustit. 

16. srpna 2022 6:00 Čas čtení 16:32 Absolvovala jsem kemp Moderní sebeobrany. Naučila jsem se bránit a postavit se sama za sebe (Reportáž) Absolvovala jsem kemp Moderní sebeobrany. Naučila jsem se bránit a postavit se sama za sebe (Reportáž)

Zákaz vstupu Babiše, nebo zákaz všech volebních kampaní?

„V sobotu jsem chtěl jít na Zemi živitelku, ale pan ministr a šéf výstaviště to zakázal. Snad tam dají na bránu ‚zákaz vstupu Babiše‘. Je to neuvěřitelné, tito zoufalci ve vládě, jak se nás bojí,“řekl v rozhovoru pro tn.cz Babiš. Reakce ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) na sebe nenechala dlouho čekat. Bývalý premiér si podle něj může na veletrh koupit vstupenku jako kdokoli jiný. „Pokud si lístek nemůže dovolit, rád mu jej zakoupím ze svého,“vzkázal

Nekula se ohradil také proti tomu, že by někdo zakazoval na místě dělat volební kampaň jen Andreji Babišovi. Zemědělská výstava není podle jeho slov místo pro politickou kampaň. I to byl důvod, proč vedení výstaviště odmítlo telefonickou žádost o umístění karavanu pana Babiše v areálu. „Stejně odmítlo i další žádosti některých prezidentských či senátorských kandidátů,“ doplnil ministr. 

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Andrej Babiš objíždí s karavanem Česko už od května, o prezidentskou kampaň prý ale nejde. Jeho mítinky se v posledních týdnech stávají místem konfliktů politikových příznivců a odpůrců. 

Domů
Sdílet
Diskuse