Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
21. srpna 2022 v 9:43
Čas čtení 1:14

Při výbuchu bomby nastražené v autě zahynula dcera Putinova ideologa Alexandra Dugina

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Při výbuchu bomby nastražené v autě zahynula dcera Putinova ideologa Alexandra Dugina
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Darja Dugina zahynula v sobotu večer nedaleko Moskvy.

Při výbuchu bomby nastražené v autě přišla v sobotu o život Darja Dugina, dcera ruského ultranacionalistického ideologa Alexandra Dugina, který má podle řady médií silný vliv na ruského prezidenta Vladimira Putina. Spekuluje se, že cílem útoku měl být právě on. Zprávu přinesla agentura TASR.

20. srpna 2022 v 16:18 Čas čtení 0:47 Válka na Ukrajině: Při raketovém útoku na Voznesensk byly vážně zraněny čtyři děti Válka na Ukrajině: Při raketovém útoku na Voznesensk byly vážně zraněny čtyři děti

Řídila vůz svého otce, poradce Putina

Očití svědci vypověděli, že trosky auta byly rozmetány po celé silnici. Auto po výbuchu zachvátily plameny, následně narazilo do plotu. Záchranná služba uvedla, že v autě byla jedna osoba, která na místě zemřela. Andrej Krasnov, šéf hnutí Ruský horizont, tamním médiím zprávu potvrdil. Uvedl také, že nastražená bomba pravděpodobně cílila na Alexandra Dugina, ženina otce, politologa, který je považován za mentora prezidenta Vladimira Putina.

„Byl to vůz jejího otce. Darja měla jiné auto, ale dnes si vzala toto, zatímco Alexandr šel jinudy. Rozumím tomu tak, že cílem byl Alexandr nebo pravděpodobně oba,“uvedl Krasnov.

Šéf samozvané prokremelské Doněcké lidové republiky Denis Pušilin na svém kanálu na sociální síti Telegram napsal, že Dugina byla zabita, a obvinil ukrajinskou vládu. „Hrozní darebáci! Teroristé ukrajinského režimu, snažící se zlikvidovat Alexandra Dugina, vyhodili do vzduchu jeho dceru,“ uvedl.

Alexandr Dugin nemá žádnou vládní funkci, působí jako Putinův neoficiální poradce a ruský prezident na něj prý hodně dá. Přezdívá se mu Putinův Rasputin. Jeho dcera Darja byla novinářkou a komentátorkou. Stejně jako její otec podporovala ruskou invazi na Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse