Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
21. srpna 2022 10:51
Čas čtení 1:34

VIDEO: Šampion UFC dostal brutální knock-out kopem do hlavy

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
VIDEO: Šampion UFC dostal brutální knock-out kopem do hlavy
Zdroj: Getty Images/Alex Goodlett

Kamaru Usman padl a novým šampionem se stal Leon Edwards.

Turnaj UFC 278, který proběhl v noci ze soboty na neděli, přinesl velký zvrat v boji o pás šampiona weltrové váhy (77 kg). Dosavadní šampion a v rámci organizace dosud neporažený Kamaru Usman, přezdívaný „The Nigerian Nightmare“, se utkal s vyzývatelem Leonem Edwardsem, který šokoval halu a krále divize nekompromisně knockoutoval v pátém kole.

21. srpna 2022 7:39 Čas čtení 1:43 Lucie Pudilová slaví TKO, při svém návratu do UFC zlikvidovala čínskou soupeřku tvrdými lokty Lucie Pudilová slaví TKO, při svém návratu do UFC zlikvidovala čínskou soupeřku tvrdými lokty

KO minutu před koncem

Rodák z Nigérie Kamaru Usman už měl namířeno k další výhře a úspěšné (v pořadí již šesté) obhajobě titulu, ovšem v pátém, tedy posledním kole Leon Edwards pouhou minutu před koncem zčistajasna vypálil levý highkick, který šikovně schoval za krátkou kombinaci úderů. Usman díky tomu kop neviděl přicházet a Edwards jej přesným zásahem tvrdě uzemnil.

Toto drobné zaváhání znamenalo pro Usmana ztrátu opasku a konec neuvěřitelné šňůry devatenácti vítězství v řadě (z toho 15 v UFC). Neporažený byl od roku 2013. Leona Edwardse už přitom jednou porazil, a to v roce 2015 po třech kolech na body. V očekávané odvetě však Edwards vzájemné skóre srovnal a po zásluze si kromě pásu šampiona odnesl i bonus za výkon večera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Uvidíme završení trilogie? 

„Všichni mě podceňovali a říkali mi, že to nedokážu. Podívejte se na ně teď!“ radoval se dle The Guardianu v pozápasovém rozhovoru nový majitel opasku šampiona. Edwards předtím v zápase hrozil i pokusem o uškrcení, kterému však Kamaru Usman odolal a ve většině zápasu spíše dominoval.

2. dubna 2024 16:00 Čas čtení 5:59 Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití

Poražený Nigerijec na Twitteru přislíbil, že se vrátí silnější. „I šampioni to čas od času pose*ou, ale nakonec se vrátíme pro pomstu!“ vzkázal svým fanouškům. Je tak poměrně pravděpodobné, že by se diváci mohli v budoucnu dočkat uzavření vzájemné zápasové trilogie mezi oběma borci.

Na stejném turnaji v Salt Lake City se představila i česká bojovnice Lucie Pudilová, která se do UFC vrátila poté, co organizaci v roce 2019 opustila. Svůj „druhý debut“ v největší lize světa zvládla na jedničku a Číňanku Wu Ja-nan ukončila v druhém kole údery lokty na zemi. Své profesionální skóre vylepšila rodačka z Příbrami na 14 výher ku 7 porážkám.

Domů
Sdílet
Diskuse