Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
21. srpna 2022 7:39
Čas čtení 1:43

Lucie Pudilová slaví TKO, při svém návratu do UFC zlikvidovala čínskou soupeřku tvrdými lokty

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Lucie Pudilová slaví TKO, při svém návratu do UFC zlikvidovala čínskou soupeřku tvrdými lokty
Zdroj: OKTAGON MMA

Lucii Pudilové se její „druhý debut“ v UFC podařil senzačně, Číňanku ukončila ve druhém kole na TKO.

Česká zápasnice Lucie Pudilová (14:7) se po svém návratu do největší světové MMA organizace UFC utkala se soupeřkou z Číny Wu Ja-nan (13:6). Zápasnice se střetly na víkendovém turnaji UFC 278 v Salt Lake City a už i na oficiálním staredownu to mezi nimi vřelo. A napětí bylo cítit i v kleci. Pudilová však nezaváhala a došla si pro cenné vítězství. 

Jasná převaha české bojovnice 

Po úvodních dvou minutách v postoji se Pudilové podařil druhý pokus o takedown a Číňanku kontrolovala na zemi skoro až do konce kola. Wu Ja-nan se sice zvládla postavit, ale převaha v prvním kole byla jasně na straně Češky.

Taktika české bojovnice byla jasná – dostat čínskou soupeřku na zem a tam ji utrápit. V prvních minutách druhého kola pohrozila Číňanka krátkou přiskočenou kombinací, v půlce kola do sebe však bojovnice zaklesly a Pudilová vzala Wu Ja-nan znovu na zem.

lucie pudilová
Zdroj: Getty Images/Alex Goodlett

Po ubráněném pokusu o rear-naked choke začala Číňanka na zádech inkasovat jeden tvrdý loket za druhým a Lucie, hnaná dopředu pokyny svého rohu, v drtivých úderech na hlavu soupeřky pokračovala. Po chvíli už byl nucen zakročit rozhodčí a zápas ve prospěch české bojovnice ukončil.

Pudilová tak svůj „druhý debut“ v UFC zvládla na výbornou a svou aktuální sérii výher prodloužila na tři v řadě. Je navíc teprve druhou zápasnicí, která Číňanku ukončila.

20. srpna 2022 15:11 Čas čtení 1:04 15letá česká bojovnice Viktorie Jílková se stala světovou šampionkou v thajském boxu 15letá česká bojovnice Viktorie Jílková se stala světovou šampionkou v thajském boxu

Wu Ja-nan v UFC působí od roku 2017 a z pěti předešlých zápasů dokázala zvítězit jen jednou. Do boje s Pudilovou nastupovala se třemi prohrami v řadě.  

Chopila se nové šance 

Lucie Pudilová je jednou z mála bojovnic, která se do nejvyšší ligy světa dostala znovu poté, co z ní odešla. V minulosti rodačka z Příbrami zápasila v UFC mezi lety 2017 až 2020, kdy si v sedmi zápasech odnesla dvě výhry a pět proher.

Když jí vedení organizace neprodloužilo smlouvu, přestoupila do česko-slovenské organizace OKTAGON MMA, kde následně v šesti zápasech vyhrála pětkrát. Letos v létě pak oznámila, že obdržela novou nabídku a vrací se do UFC.

25. července 2022 7:00 Čas čtení 5:15 Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu
Lucie Pudilová.
Lucie Pudilová. Zdroj: OKTAGON MMA

Česká bojovnice našla v minulém roce nový domov v irském Straight Blast Gymu, kde trénuje pod vedením hlavního kouče Johna Kavanagha. Ten je trenérem i slavného Conora McGregora. „Zlepšila jsem se po všech stránkách, to znamená v oblasti boxu, wrestlingu a v boji na zemi,“popisovala v našem rozhovoru přechod pod křídla hvězdného kouče.

Kromě Lucie Pudilové má Česká republika v UFC ještě další dva zástupce – Davida Dvořáka v muší váze a Jiřího Procházku, který se jako první Čech stal v největší organizaci šampionem a ovládl polotěžkou divizi. O smlouvu s UFC se na konci srpna v rámci DWCS popere také Matěj Peňáz a v září Tereza Bledá.

Domů
Sdílet
Diskuse