Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 15:11
Čas čtení 1:04

15letá česká bojovnice Viktorie Jílková se stala světovou šampionkou v thajském boxu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
15letá česká bojovnice Viktorie Jílková se stala světovou šampionkou v thajském boxu
Zdroj: Třasák/Sportegy/se souhlasem

Češka si v Kuala Lumpur počínala suverénně.

Patnáctiletá česká bojovnice Viktorie Jílková se na mistrovství světa juniorů v thajském boxu v Malajsii probojovala až do finále, ve kterém suverénně porazila Thajku Piyawan Aunkhongphanao. „Ze zlata máme velkou radost, obzvlášť proti opravdu silné Thajce, která má hodně zkušeností. Nasadili jsme taktiku, kterou Viki skvěle plnila,“okomentoval vítězství bezprostředně z místa otec a trenér Jílkové Lukáš Jílek.

Zasloužené vítězství 

„Soupeřka byla hodně dobrá a silná, ale poradila jsem si s ní. S tátou jsme sledovali její zápasy a zvolili taktiku, která fungovala. Spoléhala jsem se od začátku na ruce a série jsem zakončovala kopy na stehna, aby mi nechytla nohy a nevymetla se mnou,“ uvedla boxerka, která byla po celou dobu zápasu aktivnější než soupeřka.

Viktorie Jílková.
Viktorie Jílková. Zdroj: Třasák/Sportegy/se souhlasem

„Viki všechna tři kola soupeřku drtila dlouhými kombinacemi, byla nekompromisní a nedala soupeřce šanci. Je to pecka! Všichni fandili a přišli nám po zápase pogratulovat s tím, že to byl nejlepší zápas turnaje,“ doplnil Lukáš Jílek. „Mám z toho obrovskou radost. Před zápasem jsem byla v klidu a cítila se dobře i během zápasu,“ popsala svoje pocity čerstvá mistryně světa.

Sportovní multitalent

Viktorie Jílková je všestranně nadanou sportovkyní. Kromě thajského boxu, v němž má kromě nového světového titulu na kontě také titul mistryně Evropy a nespočet dalších vítězství na národní i mezinárodní scéně, se věnuje také hokeji. Je členkou české hokejové reprezentace do šestnácti let, kde hraje na pozici útočnice. S reprezentací také letos dosáhla na evropský titul.

Viktorii jde ale také tenis. „Mým cílem je sportovat, až život ukáže, jaký sport bude můj životní,“říká sama talentovaná sportovkyně, která v budoucnu sní o účasti na olympijských hrách.

Domů
Sdílet
Diskuse