Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. srpna 2022 20:03
Čas čtení 0:57

Twitter Elonu Muskovi ohledně počtu botů lhal, tvrdí bývalý člen vedení firmy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Twitter Elonu Muskovi ohledně počtu botů lhal, tvrdí bývalý člen vedení firmy
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Ve stížnosti bezpečnostní specialista známý jako Mudge upozornil, že Twitter nemá žádnou motivaci sledovat počet spamovacích botů.

Bezpečnostní specialista ve stížnosti tvrdí, že Twitter záměrně zanedbává boj proti botům, aby zdržel koupi firmy Elonem Muskem. Podle jeho slov společnost miliardáři lhala také o statistikách týkajících se spamu a účtů na sociální síti. Informuje o tom server Vice.

Expert na bezpečnost Peiter Zatko, jinak známý jako Mudge, upozornil na řadu kroků, které Twitter dělá, aby zdržel akvizici společnosti miliardářem Elonem Muskem. Zatko a jeho právníci ve stížnosti tvrdí, že Twitter nemá žádnou motivaci k tomu, aby odhaloval nebo reportoval skutečný počet spamovacích botů. 

Reagoval tím na slova ředitele společnosti Twitteru Paraga Agrawala, který uvedl, že spamovací boti představují maximálně 5 % uživatelských účtů. Podle Muska je ale číslo daleko větší. Miliardáři nyní dává zapravdu také Mudge.

„Agrawalův tweet byl lež. Agrawal totiž velmi dobře ví, že vedení Twitteru není motivováno k přesnému ‚odhalování‘ nebo hlášení totálních spamových botů na platformě,“ řekl Zatko. Upozorňuje například na to, že místo sledování falešných účtů si společnost vymyslela novou metodu mDAU (zpeněžitelní denní uživatelé) místo toho, aby spamovací boty odhalovala. Podle něj ale existují i jiné účty, u kterých „Twitter nevěří, že by šly zpeněžit“.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Muskovo podezření je namístě: vrcholoví manažeři nezískávají bonusy za omezení spamu, ale za růst mDAU. Twitter ve skutečnosti vytvořil metriku mDAU právě proto, aby nemusel poctivě odpovídat právě na otázky, které pan Musk vznesl,“ píše ve stížnosti Mudge.

Elon Musk měl Twitter původně koupit za 44 miliard dolarů, kvůli nedostatečným informacím o počtu spamovacích botů ale akvizici neuskutečnil.

Domů
Sdílet
Diskuse