Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 10:07
Čas čtení 0:53
Viktor Kniš TASR

Elon Musk odstoupil od smlouvy o převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů, budou se s ním soudit

Elon Musk odstoupil od smlouvy o převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů, budou se s ním soudit
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
TECH ELON MUSK TWITTER
Uložit Uložené

Společnost Twitter se bude soudit s americkým miliardářem Elonem Muskem o naplnění smlouvy o převzetí sociální sítě.

Americký podnikatel Elon Musk odstoupil od smlouvy o převzetí sociální sítě Twitter za 44 miliard dolarů, informuje SkyNews.


V prohlášení poskytnutém americké Komisi pro cenné papíry a burzy Muskovi zástupci uvedli, že Twitter porušil podmínky smlouvy a učinil zjevně nepravdivá a zavádějící prohlášení. Uvedli také, že Twitter neposkytl údaje a informace požadované Muskem, které by mu umožnily provést nezávislé hodnocení počtu falešných nebo spamových účtů na sociální síti.


„Twitter někdy ignoroval požadavky pana Muska, jindy je odmítl ze zjevně neopodstatněných důvodů a někdy zase tvrdil, že mu vyhověl, přičemž mu však poskytl neúplné nebo nepoužitelné informace,“ uvádí se v prohlášení.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Budou se s ním soudit

Vypovězení smlouvy je nejnovějším zvratem v jednání mezi nejbohatším mužem světa a jednou z nejvlivnějších sociálních sítí. Velká část dramatu se odehrála přímo na Twitteru, kde si Musk, který má více než 95 milionů sledovatelů, stěžoval, že společnost nedokázala naplnit svůj potenciál platformy pro svobodu projevu.

Podmínky smlouvy zavazují šéfa společností Tesla a SpaceX zaplatit 1 miliardu dolarů, pokud transakci nedokončí.

Společnost Twitter se bude soudit s americkým miliardářem Elonem Muskem o naplnění smlouvy o jeho převzetí.


Předseda správní rady Twitteru Bret Taylor uvedl, že správní rada je odhodlána uzavřít transakci za cenu a podmínek dohodnutých s Muskem a plánuje podniknout právní kroky k vynucení dohody o fúzi. „Jsme přesvědčeni, že u soudu v Delaware zvítězíme,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse