Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
28. srpna 2022 14:36
Čas čtení 0:55

VIDEO: V Indii zdemolovali dva nelegálně postavené mrakodrapy vysoké více než 100 metrů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: V Indii zdemolovali dva nelegálně postavené mrakodrapy vysoké více než 100 metrů
Zdroj: Unsplash/Shivansh Singh/volně k použití

Indické úřady v neděli zdemolovaly dva více než 100 metrů vysoké mrakodrapy, které byly nelegálně vystavěny u Dillí.

Indický soud nařídil demolici dvou 103 metrů vysokých mrakodrapů, které byly nelegálně vystavěny u Dillí. V objektech se nacházelo na 850 bytů, avšak ani to indickým úřadům nezabránilo v tom, aby poslaly developerům jasný vzkaz. Mrakodrapy byly srovnány se zemí za méně než 10 sekund, informují The Guardian a BBC.

28. srpna 2022 13:24 Čas čtení 0:53 V Indii protestují kvůli propuštění 11 mužů, kteří se dopustili hromadného znásilnění V Indii protestují kvůli propuštění 11 mužů, kteří se dopustili hromadného znásilnění

Indie se pustila do boje s nelegální výstavbou a v neděli srovnala se zemí dva mrakodrapy, v nichž bylo 850 bytů. Dvě 103 metrů vysoké budovy byly nelegálně vystavěny v oblasti Noida u Dillí a jejich demolice trvala méně než 10 sekund. Akci přihlížely stovky lidí, kteří rozhodnutí indického soudu podporovali potleskem. Demolice podle nich bude sloužit jako jasný vzkaz developerům, aby nestavěli nebezpečné stavby. 

Nejvyšší soud demolici nařídil už v minulém roce, když zjistil, že stavba porušuje řadu stavebních předpisů a norem požární bezpečnosti. K demolici se však úředníci dostali až nyní. 

Ke zničení dvou mrakodrapů bylo použito 3 700 kilogramů výbušnin, které byly strategicky rozmístěny tak, aby došlo k minimálnímu poškození okolí. K výbuchu pak došlo kolem půl třetí odpoledne a policisté i místní nyní prověřují, zda nebyl poškozen i jiný majetek. Očekává se, že po výbuchu na místě zůstane více než 80 000 tun sutin, přičemž většina bude použita na zasypání staveniště. Zbytek bude recyklován. 

Domů
Sdílet
Diskuse