Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
13. září 2022 18:18
Čas čtení 1:28

Americký vězeň, kterého mučili písní Baby Shark, byl nalezen mrtev

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Americký vězeň, kterého mučili písní Baby Shark, byl nalezen mrtev
Zdroj: Oklahoma City Jail

John Basco, který byl vězněn ve věznici v Oklahomě, byl nalezen bez známek života. Vězeň si stěžoval, že jej dozorci mučili opakovaným pouštěním písničky pro děti Baby Shark.

Vězeň, jenž tvrdil, že jej v oklahomské věznici mučili písní Baby Shark, byl nalezen ve své cele bez známek života. V tiskové zprávě to uvedlo detenční zařízení. Osmačtyřicetiletý John Basco, jenž byl ve věznici držen od čtvrtka minulého týdne kvůli možnému obchodování s drogami, dostal pozornost médií v roce 2021, kdy tvrdil, že jej a ještě další dva vězně mučili ve stejné věznici opakovaným poslechem písně Baby Shark.

8. září 2022 6:00 Čas čtení 5:36 Z usměvavé pečovatelky sériovou vražedkyní. Toto je příběh Dorothey Puente, která brutálně zavraždila 9 lidí Z usměvavé pečovatelky sériovou vražedkyní. Toto je příběh Dorothey Puente, která brutálně zavraždila 9 lidí

Dle tiskové zprávy byl Basco nalezen v neděli kolem čtvrté hodiny ranní bez známek života ve své cele. „Dozorce poprosil lékaře a další policisty, aby vězni pomohli, pročež zahájili první pomoc se snahou o záchranu života. Záchranářům se však jeho život zachránit nepodařilo. Basco byl prohlášen za mrtvého po čtvrté hodině,“ uvedl mluvčí oklahomské věznice Mark Opgrande.

„Příčinu smrti bude zkoumat lékař. Oklahomské státní zastupitelství bylo o případu informováno a bude pomáhat při vyšetřování,“ dodal Opgrande.

Mučení písní Baby Shark

Basco se jistým způsobem proslavil minulý rok. On, společně s dalšími třemi spoluvězni, totiž zažaloval šerifa Tommieho Johnsona III, věznici a dva bývalé věznitele kvůli incidentu, který se měl stát ve stejné věznici při posledním odpykávání si trestu v roce 2019. Basco s dalšími tvrdil, že byl „mučen“ opakovaným poslechem písně pro děti s názvem Baby Shark.

Jak informuje Newsweek, písničku měli často poslouchat hodiny v návštěvních místnostech, zatímco stáli v jejich rozích s želízky na rukou. O praktice mělo vědět i vedení věznice, které s tím nic nedělalo. Během roku 2020 se proto provedlo vyšetřování ve věznici, jež ukázalo, že se tak opravdu dělo. Dva dozorci byli proto propuštěni a obviněni z přečinu krutosti vůči vězni a spiknutí.


Píseň Baby Shark má na YouTube přes 11 miliard zhlédnutí.


Jednou z možných příčin smrti vězně, o kterých věznice uvažuje, je možné předávkování drogami. Bascův advokát Cameron Spradling nicméně mluví o okolnostech smrti svého klienta jako o „znepokojujících“ a volá po řádném prošetření, jelikož zemřel pouhé tři dny poté, co byl uvězněn ve věznici, kterou zažaloval.

Domů
Sdílet
Diskuse