Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 6:00
Čas čtení 5:36
Tereza Šnajdrová

Z usměvavé pečovatelky sériovou vražedkyní. Toto je příběh Dorothey Puente, která brutálně zavraždila 9 lidí

Z usměvavé pečovatelky sériovou vražedkyní. Toto je příběh Dorothey Puente, která brutálně zavraždila 9 lidí
Zdroj: Sacramento Police Department/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ŽENY, KTERÉ SE DOPUSTILY BRUTÁLNÍCH VRAŽD
Uložit Uložené

Dorothea Puente si zřídila pečovatelský dům, ve kterém se starala o seniory a zdravotně postižené. Nejméně devět nájemců brutálně zabila a zakopala na zahradě.

V rámci našeho krimi seriálu Ženy, které se dopustily brutálních vražd, ti přinášíme příběh vraždící seniorky Dorothey Puente. Ta během let 1982 až 1988 zavraždila ve svém domě nejméně devět nájemníků, seniorů či tělesně postižených. Záměrně si vybírala osoby, které zůstaly bez rodiny a přátel, takže jí hrůzné činy dlouhou dobu procházely bez povšimnutí. Její krvelačné vraždění odhalila až policie, která od jednoho z nájemníků pečovatelského domu dostala podivný vzkaz…

Pokud jsi fanouškem krimi příběhů, mohla by tě zajímat:
> Série o Nevyřešených vraždách
> Série, v níž ti představujeme všechny Češky a Čechy odsouzené na doživotí
> Další články z naší krimi sekce
Doporučeno
Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy 15. srpna 2022 20:00

V 16 letech se začala živit prostitucí

Dorothea Puente, rozená Dorothea Helen Gray, se narodila 9. ledna 1929 v Redlands v Kalifornii. Ačkoli vyrůstala s dalšími šesti sourozenci, její rodina rozhodně nebyla stabilní. Když bylo dívce teprve osm let, její otec zemřel na tuberkulózu a její matka, alkoholička, všechny své děti již od útlého věku týrala. Jen rok po otcově smrti měla Dorotheina matka nehodu na motocyklu, která ji stála život, a z dívky se stal sirotek.

 
Všech sedm dětí, které po zesnulé matce zůstaly, bylo rozděleno do různých měst a k různým rodinám do pěstounské péče. Když bylo Dorothee 16 let, usoudila, že je čas se osamostatnit. Odjela proto do Olympie ve státě Washington, kde se živila jako prostitutka.
 
Jen o rok později, v roce 1945, se seznámila s Fredem McFaulem, za kterého se také provdala. Jejich manželství však nemělo dlouhé trvání. Po třech letech začaly na povrch vyplouvat problémy, kterým manželé čelili, a nakonec se rozvedli. Dorothea Puente měla s McFaulem několik dětí, ale nevychovávala ani jedno. Některé děti byly poslány k příbuzným, jiné dala k adopci, a ženě tak nic nebránilo v tom, aby se po rozvodu přestěhovala do Kalifornie a začala nový život.
 
Ani tentokrát se však nedočkala šťastného konce. Dorothea se vrátila k prostituci, k životu plnému zločinu, a poprvé v životě se dostala i do hledáčku policie, když si v San Bernardinu nechala proplatit falešný šek. Kvůli tomu ostatně také skončila na 4 měsíce ve vězení. Když pak byla podmínečně propuštěna, z města utekla a odjela do San Francisca.
 
V San Franciscu se znovu provdala. V roce 1952 si vzala svého druhého manžela Axela Brena Johanssona, avšak ani tento sňatek neměl dlouhého trvání. Johanssonovi vadilo, že Dorothea často pije, propadá hazardním hrám, a když se pak dozvěděl, že jeho žena dochází do domu plného prostitutek, poslal ji na psychiatrii. V roce 1966 se pak manželé rozvedli.
 
Puente se nevzdávala a manželství si v následujících letech vyzkoušela ještě dvakrát. V roce 1968 se provdala za Roberta Puenteho, ale o šestnáct měsíců později se pár rozvedl. Další manželství bylo ještě kratší. Sňatek s Pedrem Angelem Montalvou vydržel pouhý týden.

Dorothea Puente
Zdroj: Courtesy of Central California Women’s Facility/volně k použití

Empatická pečovatelka? Nikoli

Dorothea Puente odjela do Sacramenta, a protože věřila, že by mohla být velmi schopnou pečovatelkou, otevřela si tam svůj první pečovatelský penzion. Když její nemovitost v 70. letech 20. století navštívili sociální pracovníci, nestačili se divit. Penzion byl krásný, Puente měla pověst ženy, která s láskou pečuje o vyléčené alkoholiky, narkomany, duševně nemocné, tělesně postižené i seniory, a její služby začalo vyhledávat čím dál více osob. Pak se ale dala na scestí…

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 121027 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse