Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda ČTK
23. září 2022 19:04
Čas čtení 1:19

VIDEO: Tomio Okamura dostal štrúdlem do obličeje. Pachatelku zajistila policie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Tomio Okamura dostal štrúdlem do obličeje. Pachatelku zajistila policie
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

K incidentu došlo ve čtvrtek po pražském mítinku SPD v Proseku. Celou akci naplánoval spolek Biotická Pekařská Brigáda, který zveřejnil i video.

Na čtvrtečním předvolebním mítinku SPD na pražském Proseku chtěla jedna z přítomných žen hodit po předsedovi hnutí Tomiu Okamurovi koláč. Zastavili ji ale policisté v civilu, kteří ji vzápětí zajistili. Okamuru zasáhla do obličeje jen šlehačka. Informoval o tom dnes server iDNES.cz. Žena patří ke skupině Biotická Pekařská Brigáda, jejíž členové se označují za anarchisty.

22. září 2022 13:10 Čas čtení 1:41 Okamurovi hrozí ve Sněmovně řízení kvůli výroku vůči Pekarové Adamové. Řekl jsem pravdu, míní šéf SPD Okamurovi hrozí ve Sněmovně řízení kvůli výroku vůči Pekarové Adamové. Řekl jsem pravdu, míní šéf SPD

„Během půl vteřiny zakročili policisté v civilu, o kterých jsem nevěděl,“ uvedl Okamura a zdůraznil, že ho žena do obličeje netrefila. Označil ji za podporovatelku Pirátů. „Svědčí to o obrovské nervozitě stran Fialovy vládní koalice, protože když nemají program, který můžou nabídnout občanům, tak nastupuje agresivita a násilí,“ řekl serveru Okamura.

„Žena je podezřelá z přestupku proti občanskému soužití a po zajištění byla propuštěna,“ sdělil iDNES mluvčí policie Jan Daněk.

Biotická Pekařská Brigáda

Spolek Biotická Pekařská Brigáda zveřejnil video z incidentu na svém Facebooku. „Okamurova pohrdavá a vinu svalují rétorika na ty, kteří se ocitli v těžké životní situaci, ze které si nemohou sami pomoci, se nám hnusí, vyvolává v nás hněv a nutí nás péci štrúdly,“ uvedli členové spolku. Moučník byl podle nich z vyhozených potravin a z veganské šlehačky.

Dle komentářů na Facebooku pod videem, jenž Brigáda sdílela, se ale jednalo o koláč „ze zkaženejch jablek z dumpsteru“, jelikož čerstvá jablka by v tomto koláči byla vnímána jako plýtvání.

1. listopadu 2023 17:07 Čas čtení 0:32 Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří

Biotická Pekařská Brigáda se inspiruje zahraničním kolektivem Biotic Baking Brigade, který fungoval v Americe v 90. letech minulého století. Koláči útočil třeba na Billa Gatese nebo ekonoma Miltona Friedmana.

Několik incidentů se letos v létě stalo také na mítincích hnutí ANO. V Borovanech chtěl školák odnést od obytného vozu předsedy ANO Andreje Babiše reproduktor. Také tam zasahovali neuniformovaní policisté, kteří na školáka zaklekli. Vyvolalo to kritiku veřejnosti, stejně jako zásah neuniformovaných policistů proti ženě v Českém Krumlově, kterou odvezli v neoznačeném autě na služebnu.

Nutno dodat, že bývalý premiér Babiš má s podobnými akcemi také zkušenosti. Před rokem jsme tě informovali o odpůrci hnutí ANO, který v Průhonicích házel na Babiše taškou plnou vajec, když podepisoval knihu. 

Domů
Sdílet
Diskuse