Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2021 16:09
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Na Babiše hodil odpůrce vajíčka, musela zasahovat policie

Na Babiše hodil odpůrce vajíčka, musela zasahovat policie
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Na mítinku Andreje Babiše došlo k útoku vajíčky.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v sobotu dorazil v rámci předvolební kampaně na mítink na náměstí v Průhonicích, kam však kromě podporovatelů předsedy vlády přišli i odpůrci. Jeden z nich na premiéra dokonce zaútočil taškou vajíček, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
„Sdílejte, než křížky smažou!“ Spolek Milion chvilek pro demokracii nasprejoval na náměstí v Průhonicích křížky za oběti pandemie „Sdílejte, než křížky smažou!“ Spolek Milion chvilek pro demokracii nasprejoval na náměstí v Průhonicích křížky za oběti pandemie 7. srpna 2021 9:35

Muž měl vajíčka na premiéra vysypat z igelitové tašky během podepisování knížky. Proti muži ihned zakročila policie, ostatní odpůrci vládních nařízení se však snažili dotyčného bránit. Záběry konfliktu mezi policií a agresivními odpůrci zveřejnil na Twitteru pracovník Seznam Zpráv Václav Dolejší.

Před samotným mítinkem na místo přijeli také členové spolku Milion chvilek pro demokracii, kteří náměstí posprejovali bílými kříži. Ty mají symbolizovat oběti pandemie koronaviru, během které podle spolku Babiš jako premiér selhal.

„Za pandemii samu vláda nemůže, ale mnoho životů z těch více než 30 000 bylo kvůli špatnému řízení státu zmařeno zbytečně a premiér tuto odpovědnost svou kampaní smýt nedokáže,“ píše spolek na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse