Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2021 9:35
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

„Sdílejte, než křížky smažou!“ Spolek Milion chvilek pro demokracii nasprejoval na náměstí v Průhonicích křížky za oběti pandemie

„Sdílejte, než křížky smažou!“ Spolek Milion chvilek pro demokracii nasprejoval na náměstí v Průhonicích křížky za oběti pandemie
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spolek tím chtěl upozornit na oběti koronaviru a „chaotická a populistická“ rozhodnutí Andreje Babiše během pandemie.

Spolek Milion chvilek pro demokracii pokryl náměstí v Průhonicích křížky, které mají symbolizovat oběti koronaviru. Křížky se na náměstí objevily jen krátce předtím, než má na náměstí v rámci předvolební kampaně přijet premiér Andrej Babiš (ANO). Ten podle spolku během pandemie selhal a jeho rozhodnutí organizátoři označili za „chaotická a populistická“.

Doporučeno
Cestovatelský semafor: Do červené spadají nové země Evropy. Přinášíme jejich seznam Cestovatelský semafor: Do červené spadají nové země Evropy. Přinášíme jejich seznam 6. srpna 2021 17:38

„Za pandemii samu vláda nemůže, ale mnoho životů z těch více než 30 000 bylo kvůli špatnému řízení státu zmařeno zbytečně a premiér tuto odpovědnost svou kampaní smýt nedokáže,“ píše spolek na Facebooku.

Na náměstí proto organizátoři nasprejovali křížky, které se již podle autora fotek Petra Vrabce snaží čistit hasiči. „Chceme tak jeho selhání připomenout jemu i všem, kteří na něj už pozapomněli. Sdílejte, než křížky smažou!“ dodávají organizátoři.

Není to však poprvé, co se spolek Milion chvilek pro demokracii touto formou rozhodl upozornit na oběti pandemie. Křížky za zemřelé se v minulosti objevily například také na brněnském náměstí Svobody, na Staroměstském náměstí v Praze na řadě dalších míst.

Domů
Sdílet
Diskuse