Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adam Novosad
25. září 2022 11:02
Čas čtení 1:00

Známý cyklista měl v noci před MS údajně napadnout dvě teenagerky v hotelu. Zatkli ho policisté

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Známý cyklista měl v noci před MS údajně napadnout dvě teenagerky v hotelu. Zatkli ho policisté
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Mathieu van der Poel se bude muset v úterý postavit před soud.

Známý holandský cyklista Mathieu van der Poel se chystal zaútočit na titul mistra světa v cyklistice, ale v noci před začátkem akce se v hotelu dostal do potyčky se dvěma teenagerkami. Informuje o tom BBC a The Guardian.

25. září 2022 10:29 Čas čtení 1:02 Doping ve 14 letech: Testy v těle odhalily zakázanou látku meldonium, ITIA udělila zákaz hraní na 9 měsíců Doping ve 14 letech: Testy v těle odhalily zakázanou látku meldonium, ITIA udělila zákaz hraní na 9 měsíců

Mistrovství světa v cyklistice se letos uskutečnilo v australském městě Wollongong nedaleko Sydney. Nizozemec Mathieu van der Poel byl mezi favority na zisk duhového dresu pro mistra světa, jenže sedmadvacetiletého cyklistu v noci zatkla policie a obvinila ze dvou případů napadení.

„Měli jsme menší konflikt,“ potvrdil Nizozemec, podle kterého se konflikt rozpoutal kvůli hlučným sousedům. „Do svého pokoje jsem se vrátil až ve čtyři ráno. Je to katastrofa, ale už nemůžu nic změnit,“ konstatoval cyklista, jehož policie v noci propustila až po zaplacení kauce.

Policie potvrdila, že se konflikt v hotelu odehrál. Podle policejního vyjádření se kolem 22:40 dostal 27letý muž do verbální výměny názorů se dvěma teenagerkami ve věku 13 a 14 let. Cyklista měl do teenagerek strčit, čímž způsobil, že jedna spadla na zem, zatímco druhou strčil do zdi, čímž jí způsobil menší zranění na lokti.

Vedení hotelu v reakci na potyčku zavolalo policii, která Nizozemce odvezla na stanici. Mathieu van der Poel sice na závod v neděli ráno nastoupil, ale v úvodní fázi z boje o mistrovský titul odstoupil. V úterý ho čeká soud v Sydney, který rozhodne o dalším postupu v jeho případu.

Domů
Sdílet
Diskuse