Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. září 2022 9:09
Čas čtení 1:03

Dezinformátorka Jana Peterková je obžalovaná za lži o úmrtích seniorů po očkování, hrozí jí osm let vězení

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dezinformátorka Jana Peterková je obžalovaná za lži o úmrtích seniorů po očkování, hrozí jí osm let vězení
Zdroj: ČTK/Zehl Igor

Peterková půjde před soud za šíření poplašné zprávy.

Jana Peterková půjde k soudu, státní zástupce ji obžaloval za šíření poplašné zprávy o údajných úmrtích seniorů po očkování proti covidu-19. České televizi to potvrdila Blanka Valsamisová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4. Policisté Peterkovou obvinili v lednu letošního roku.

Poplašné zprávy o úmrtí po vakcinaci nebyly jediné 

„V dané věci bylo vyšetřování ukončeno a dne 13. září 2022 byla k Obvodnímu soudu pro Prahu 4 podána obžaloba pro trestný čin šíření poplašné zprávy,“uvedla pro ČT obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová. Za šíření poplašné zprávy během nouzového stavu hrozí Peterkové až osm let vězení.

Trestní stíhání proti Peterkové zahájili policisté už v lednu. „Podezřelá skrze sociální sítě dlouhodobě šířila různé poplašné zprávy například o tom, že došlo k úmrtí seniorů po podání vakcín v domově důchodců, kdy cílem bylo vyvolat v posluchačích a sledujících osobách pocit strachu z vakcinace,“uvedl tehdy policejní mluvčí Jan Daněk.

Peterková také tvrdila, že Česká republika bude obsazena vojsky NATO, kdy cílem tohoto kroku bude podle ní naprosté vyhlazení Čechů. „V dalším případě říkala, že budou koncentrační tábory, ve kterých budou zavřené osoby, které se nepodvolí vládním opatřením,“ doplnil Daněk.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Za šíření dezinformací ohledně úmrtí seniorů už soud Peterkové uložil pokutu 250 tisíc. Domu pro seniory, o kterém poplašené zprávy šířila, se měla také omluvit. Bývalá novinářka se ale proti rozhodnutí odvolala.

Domů
Sdílet
Diskuse