Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2022 11:25
Čas čtení 2:41
Ilona Hobzová

Policie stíhá známé dezinformátory Janu Peterkovou a Patrika Tušla. Oběma hrozí pobyt za mřížemi

Policie stíhá známé dezinformátory Janu Peterkovou a Patrika Tušla. Oběma hrozí pobyt za mřížemi
Zdroj: ČTK/Zehl Igor
NEWS JANA PETERKOVÁ POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policie stíhané označila za dezinformátory a stalkery.

Pražští kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu zahájili trestní stíhání dvou osob, které jsou podezřelé z trestné činnosti. Jedná se o Janu Peterkovou a Patrika Tušla. Peterkovou policie obvinila z šíření poplašné zprávy, Tušla za přečin nebezpečného pronásledování. Oba své stíhání potvrdili. 

Podle Peterkové jde o útok na svobodu slova

„Podezřelá skrze sociální sítě dlouhodobě šířila různé poplašné zprávy například o tom, že došlo k úmrtí seniorů po podání vakcín v domově důchodců, kdy cílem bylo vyvolat v posluchačích a sledujících osobách pocit strachu z vakcinace. Jindy zase tvrdila, že Česká republika bude obsazená vojsky NATA, kdy cílem tohoto kroku je naprosté vyhlazení Čechů. V dalším případě říkala, že budou koncentrační tábory, ve kterých budou zavřené osoby, které se nepodvolí vládním opatřením,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Že ji policie stíhá, potvrdila Jana Peterková na svém Facebooku. „Budu bojovat proti omezení svobody slova, přijetí pandemického zákona i kriminalizaci osob bojující za práva lidí žít ve svobodné zemi. Pokud u nás budou zavírat politické opoziční aktivisty, zvážím znovu svou kandidaturu na prezidentku. Vést kampaň z vazby bude v současné situaci v ČR naprosto příhodné. Konec svobody i svobody slova v ČR,“ vzkázala na sociálních sítích. 

Domů
Sdílet
Diskuse