Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. října 2022 9:12
Čas čtení 1:12

Babiš: Za Vystrčila bojoval Koller, Klus, Kalousek, celý polistopadový kartel. Ve 3 letech jsem vstoupil do kartelu, směje se Klus

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Babiš: Za Vystrčila bojoval Koller, Klus, Kalousek, celý polistopadový kartel. Ve 3 letech jsem vstoupil do kartelu, směje se Klus
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Andrej Babiš (ANO) ve svém shrnutí výsledku senátních voleb, které byly pro jeho hnutí neúspěchem, uvedl, že Miloše Vystrčila podporoval tzv. polistopadový kartel. Do něj zařadil i zpěváky včetně Tomáše Kluse, kterému ale tehdy byly 3 roky.

Hnutí ANO utrpělo v senátních volbách, které skončily v sobotu odpoledne, velký debakl. Z 18 možných mandátů získalo pouhé tři, na což se předseda hnutí Andrej Babiš snažil najít v povolebním shrnutí odpověď. „Je pravda, že druhé kolo senátních voleb vyhrála koalice SPOLU, my jim gratulujeme. Nic to nemění na tom, že komunální volby jsme vyhráli my,“ uvedl v přenosu ČT24

Za neúspěchem jeho hnutí stál například i jím pojmenovaný tzv. „polistopadový kartel“, do něhož zařadil frontmana kapely Lucie Davida Kollera nebo zpěváka Tomáše Kluse, který následně na tuto zprávu reagoval na sociálních sítích.

1. října 2022 19:00 Čas čtení 1:07 Vyhrála demokratická Česká republika, řekl Fiala k porážce ANO ve volbách do Senátu. V komunálu jsme vyhráli my, prohlásil Babiš Vyhrála demokratická Česká republika, řekl Fiala k porážce ANO ve volbách do Senátu. V komunálu jsme vyhráli my, prohlásil Babiš

Souboj o senátní mandát v Jihlavě byl nejsledovanějším v druhém kole. V souboji proti sobě stáli nynější předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a obžalovaná v kauze Čapí hnízdo Jana Nagyová (ANO), která společně s Andrejem Babišem čelí obvinění z dotačních machinací. Pro Nagyovou bylo poměrně důležité vyhrát, jelikož se senátorským mandátem by automaticky získala imunitu, pročež by se probíhající soudní proces musel zastavit.

Nagyová nicméně proti Vystrčilovi jasně prohrála. Babiš po volbách hledal příčinu. Podle něj se proti ANO zmobilizoval celý „polistopadový kartel“. „Kdo tady bojoval za pana Vystrčila, který měl ještě v neděli prostor? No, pan Koller z Lucie, pan Klus, pan Kalousek. Celý ten polistopadový kartel,“ řekl novinářům. Co přesně ale tento kartel je, nespecifikoval.

Klus: Ve třech letech jsem vstoupil do kartelu

Vyjádření neuniklo známému zpěvákovi, který reagoval na sociálních sítích. „Top strop. Ve třech letech jsem vstoupil do kartelu k Davidu Kollerovi a Miroslavu Kalouskovi. Byly to divoký devadesátky a my byli divoká kapela. Jsou na to složky. Děkuji Andreji Babiši,“ napsal zpěvák, který se narodil v roce 1986, na Facebook.

Další ze jmenovaných, Miroslav Kalousek, na Twitteru retweetnul koláž s výše jmenovanými zpěváky a nápisem Kartel ve stylu loga kapely Ortel.

Domů
Sdílet
Diskuse