Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 20:33
Čas čtení 0:56

V Praze proběhne další akce Milionu chvilek pro demokracii

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Praze proběhne další akce Milionu chvilek pro demokracii
Zdroj: Milion chvilek pro demokracii

Organizátoři chtějí čelit strachu.

Na Václavském náměstí v Praze bude v neděli 30. října spolek Milion chvilek pro demokracii „čelit strachu“. Pořadatelé avizují, že půjde o vyslání jasného signálu, že těžké časy společnost zvládne. Spolek Milion chvilek o tom informoval v tiskové zprávě.

„I přes vzrůstající obavy je právě teď na čase postavit se za demokracii a vzpomenout si na výzvu Milionu chvilek, kterou podepsalo přes 200 tisíc lidí: ‚Záleží mi na demokracii, najdu si pro ni chvilku a v případě potřeby ji budu bránit,‘ “ píše spolek v tiskové zprávě. Z doposud zveřejněných informací není jasné, kdo na akci vystoupí. Organizátoři budou tyto informace zveřejňovat průběžně na sociálních sítích.

„Akce ‚Česko proti strachu: společně na Václavák‘ připomene důvěru v demokratický systém, který jsme si v České republice před více než 30 lety vybojovali, i to, že se v těžkých časech demokraté postaví svému strachu a znovu ukáží schopnost demokracie měnit věci k lepšímu. Vyšle také jasný signál Ukrajině, že ji čeští občané stále podporují v boji za nezávislost. A zároveň ukáže vládě zdvižený prst: Je třeba, aby jednala rychle a jasně komunikovala. Spojí se lidé, kterým na demokracii záleží,“ uvádí organizátoři.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Vedle demonstrace se spolek vymezuje proti spekulované kandidatuře Andreje Babiše (ANO) na prezidenta. Apeluje na voliče, aby v nadcházejících prezidentských volbách dali hlas blíže nespecifikovanému „demokratickému kandidátovi s reálnou šancí na postup“. 

Domů
Sdílet
Diskuse