Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
12. října 2022 v 20:33
Čas čtení 0:56

V Praze proběhne další akce Milionu chvilek pro demokracii

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Praze proběhne další akce Milionu chvilek pro demokracii
Zdroj: Milion chvilek pro demokracii

Organizátoři chtějí čelit strachu.

Na Václavském náměstí v Praze bude v neděli 30. října spolek Milion chvilek pro demokracii „čelit strachu“. Pořadatelé avizují, že půjde o vyslání jasného signálu, že těžké časy společnost zvládne. Spolek Milion chvilek o tom informoval v tiskové zprávě.

„I přes vzrůstající obavy je právě teď na čase postavit se za demokracii a vzpomenout si na výzvu Milionu chvilek, kterou podepsalo přes 200 tisíc lidí: ‚Záleží mi na demokracii, najdu si pro ni chvilku a v případě potřeby ji budu bránit,‘ “ píše spolek v tiskové zprávě. Z doposud zveřejněných informací není jasné, kdo na akci vystoupí. Organizátoři budou tyto informace zveřejňovat průběžně na sociálních sítích.

„Akce ‚Česko proti strachu: společně na Václavák‘ připomene důvěru v demokratický systém, který jsme si v České republice před více než 30 lety vybojovali, i to, že se v těžkých časech demokraté postaví svému strachu a znovu ukáží schopnost demokracie měnit věci k lepšímu. Vyšle také jasný signál Ukrajině, že ji čeští občané stále podporují v boji za nezávislost. A zároveň ukáže vládě zdvižený prst: Je třeba, aby jednala rychle a jasně komunikovala. Spojí se lidé, kterým na demokracii záleží,“ uvádí organizátoři.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Vedle demonstrace se spolek vymezuje proti spekulované kandidatuře Andreje Babiše (ANO) na prezidenta. Apeluje na voliče, aby v nadcházejících prezidentských volbách dali hlas blíže nespecifikovanému „demokratickému kandidátovi s reálnou šancí na postup“. 

Domů
Sdílet
Diskuse