Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
29. října 2022 19:09
Čas čtení 1:01

Bývalí šéfové Twitteru mají nárok na odstupné ve výši přes 120 milionů dolarů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Bývalí šéfové Twitteru mají nárok na odstupné ve výši přes 120 milionů dolarů
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Musk se v červenci pokusil dohodu s Twitterem vypovědět s argumentem, že ho společnost uvedla v omyl ohledně počtu botových účtů na sociální síti.

Nejvyšší manažeři Twitteru budou mít nárok na „zlaté padáky“, tedy obrovské odstupné v hodnotě více než 120 milionů dolarů, pokud je nový majitel společnosti Elon Musk podle očekávání vyhodí z práce. Informoval o tom deník The Guardian

Musk údajně po uzavření transakce o převzetí společnosti provozující sociální síť v hodnotě 44 miliard dolarů okamžitě vyhodil generálního ředitele Paraga Agrawala, šéfa finančního oddělení Neda Segala a šéfku právního oddělení, politiky a bezpečnosti Vijayu Gadde. Transakce financovaná na dluh se stala nákladnou záležitostí i pro Muska, nejbohatšího muže světa.

28. října 2022 15:58 Čas čtení 1:11 Pták byl osvobozen, napsal Musk po nákupu Twitteru. V Evropě bude létat podle pravidel EU, odpověděl mu eurokomisař Pták byl osvobozen, napsal Musk po nákupu Twitteru. V Evropě bude létat podle pravidel EU, odpověděl mu eurokomisař
Elon Musk
Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Zejména právní náklady se pravděpodobně vyšplhaly na desítky milionů dolarů poté, co se Musk v červenci pokusil dohodu s Twitterem vypovědět s argumentem, že ho společnost uvedla v omyl ohledně počtu botových účtů na sociální síti. Po měsících právních sporů Musk tento měsíc souhlasil s pokračováním dohody.

Vztahy mezi Muskem a vedením Twitteru začaly srdečně, když miliardář koupil velký podíl ve společnosti. Agrawal mu nabídl místo v představenstvu, ale vztahy se rychle změnily v nepřátelské poté, co Musk společnost veřejně kritizoval.

Podle doložek o zlatých padácích budou mít Agrawal, Segal a Gadde nárok na 122 milionů dolarů jako kompenzaci za předchozí odměny za akcie, roční plat plus některé platby pojištění.

Agrawal podle Forbes pravděpodobně obdrží největší výplatu v hodnotě 57,4 milionu dolarů, zatímco Segal a Gadde mají podle firemních dokumentů nárok na 44,5, respektive 20 milionů dolarů.

Všichni tři vedoucí pracovníci také drží dohromady 1,2 milionu akcií, které Musk pravděpodobně odkoupí. Tyto platby by měly hodnotu 8,4 milionu dolarů pro Agrawala, 22 milionů dolarů pro Segala a 34,8 milionu dolarů pro Gadde.

Domů
Sdílet
Diskuse