Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
3. listopadu 2022 15:25
Čas čtení 1:09

Policisté v Ohiu oblékli koně jako členy Ku-klux-klanu. „Měli to být duchové,“ hájí je šerif

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policisté v Ohiu oblékli koně jako členy Ku-klux-klanu. „Měli to být duchové,“ hájí je šerif
Zdroj: Lake County Sheriff's Office

Po kritice policisté fotografie koňů v kostýmu raději ze sociálních sítí smazali.

Policisté v americkém státe Ohio čelí kritice za to, že své služební koně během Halloweenu oblékli tak, aby vypadali jako členové organizace Ku-klux-klan. Tamní šerif ale své podřízené brání. V kostýmu z prostěradla měli koně podle něj připomínat duchy.

Šerif trvá na tom, že šlo o kostým duchů

„Na kostým ducha to bylo opravdu špatně provedené. Když se podíváte na nějaké fotografie z minulosti, vidíte, že je to přesná kopie toho, jak vypadali koně členů Ku-klux-klanu,“kritizoval kostým nejmenovaný obyvatel Ohia. Další lidé dodali, že se při pohledu na koně cítili v šoku a trapně. 

2. listopadu 2022 20:30 Čas čtení 0:52 Peruánská zásahová jednotka v kostýmech Avengers pozatýkala místní drogový gang Peruánská zásahová jednotka v kostýmech Avengers pozatýkala místní drogový gang

Šerif Frank Leonbruno ale trvá na tom, že se místním rodinám strašidelní koně líbili a že šlo pouze o kostýmy duchů. Jeho policisté prý nechtěli nikoho urazit. Dokládá to prý i fakt, že koně ozdobili i svítícími dýněmi. Přesto se rozhodl kritizované fotografie zvířat v převlecích ze sociálních sítí stáhnout.

Ku-klux-klan je název bývalých i současných tajných a militantních organizací, původně pocházejících z jižních států USA. Členové Klanu v několika historických etapách usilovali o obnovení nadvlády bělochů prostřednictvím zastrašování a násilí zaměřeného proti nově osvobozeným černošským obyvatelům. Členové Klanu nosili specifické oděvy, které tvořily dlouhé hábity, masky a kuželovité klobouky.

Možná by se takový koňský přešlap dal přehlédnout třeba v našich krajích, ale právě stát Ohio s Klanem spojuje neslavná minulost. Ještě před 100 lety zde byl dokonce nejvyšší podíl členů Klanu ze všech států USA. Předpokládalo se, že členové z Ohia tvoří asi deset procent této skupiny.

Členové organizace Ku-klux-klan na začátku 20. století.
Členové organizace Ku-klux-klan na začátku 20. století. Zdroj: Flickr/volně k užití

Abychom vážné téma trochu odlehčili, připomeneme ti film Quentina Tarantina Nespoutaný Django. Připomeň si slavnou scénu a trable Ku-klux-klanu s jejich oblečením a malými dírami na oči. 

Domů
Sdílet
Diskuse