Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
14. listopadu 2022 18:00
Čas čtení 1:15

Policista přechovával steroidy i na služebně. Stříkačky ukrýval v ponožce

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Policista přechovával steroidy i na služebně. Stříkačky ukrýval v ponožce
Zdroj: Tima Miroschischenko

Policejní příslušník z Prahy měl od srpna 2021 do května 2022 přechovávat pro vlastní potřebu látky s anabolickým a jiným hormonálním účinkem.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) informovala o policistovi, který minimálně devět měsíců uchovával v místě bydliště a svého služebního zařazení anabolika pro vlastní potřebu. Uvedla to v pondělní tiskové zprávě. Policista se snažil injekční stříkačky a tablety důmyslně schovávat, například v ponožce. Na všechno se ale přišlo a nyní mu hrozí až rok vězení.

11. listopadu 2022 10:37 Čas čtení 1:34 Nejhledanější český zločinec Sádlo je v Česku. Unikal 11 let Nejhledanější český zločinec Sádlo je v Česku. Unikal 11 let

Policejní příslušník měl být zařazen na Krajském ředitelství policie hl. města Prahy. Ví se o tom, že od srpna 2021 do května 2022 měl v místě, kde bydlí, a také v místě služebního zařazení přechovávat anabolika a další látky s hormonálním účinkem. Vymezená doba je však minimální, není jisté, jestli je zde nepřechovával déle.

policie anabolika
Zdroj: GIBS

„V rámci osobní prohlídky, domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků bylo zajištěno celkem šest skleněných ampulí s čirou tekutinou, tři skleněné ampule s více než stovkou tablet a několik desítek použitých injekčních stříkaček,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Policejní chemici zjistili, že se jednalo o anabolické steroidy a hormonové a metabolické modulátory. Jinými slovy šlo o látky, které potlačují vznik estrogenu v těle. „Policista měl velmi důmyslnou skrýš v podobě plastové krabice od legálního doplňkového prostředku na cvičení a v ponožce,“ doplnila mluvčí.

policie anabolika
Zdroj: GIBS

Policista se nyní bude muset zodpovídat před soudem. Generální inspekce proti němu totiž zahájila trestní stíhání pro přečin výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Trestní sazba, kterou může dostat, je odnětí svobody v trvání až 1 roku.

Policista dealer

O zásahu GIBS v Praze nepíšeme poprvé. Na konci roku 2020 jsme tě informovali o příslušníkovi policie, který si přivydělával prodejem drog. Pro sebe a pro své známé obstarával kokain, kterým si minimálně ve 26 případech přivydělal. Žádal za něj něco mezi 2200 až 2500 korunami za gram.

14. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 5:26 Prodali Eiffelovku a Karlštejn, které jim nepatřily. Přečti si o neuvěřitelných českých podvodnících Prodali Eiffelovku a Karlštejn, které jim nepatřily. Přečti si o neuvěřitelných českých podvodnících

Díky jeho „brigádě“ inspekce rozkryla organizovanou skupinu Čechů, která vozila drogy ze Španělska. Policista byl stíhán z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Domů
Sdílet
Diskuse