Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. listopadu 2022 16:03
Čas čtení 1:10

Zaměstnanci Twitteru se do pondělí nedostanou do kanceláří. Zjistili to ve chvíli, kdy chce velká část z nich odejít

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Zaměstnanci Twitteru se do pondělí nedostanou do kanceláří. Zjistili to ve chvíli, kdy chce velká část z nich odejít
Zdroj: Unsplash/Alexander Shatov

Převzetí sociální sítě Elonem Muskem se s přibývajícím časem stává stále více nečitelné. Zaměstnanci se pod novým majitelem bouří, s čímž přichází i více kontroverzních rozhodnutí.

Zaměstnanci Twitteru se budou muset následující tři dny obejít bez svých míst v kanceláři. Jak uvádí BBC, firma jim sdělila, že se její kanceláře okamžitě zavírají a měly by se znovu otevřít v pondělí. Odkud rozhodnutí přišlo nebo co za ním stojí, nikdo neví.

Zpráva o uzavření kanceláří nicméně přichází v době, kdy velká část zaměstnanců sociální sítě plánuje odchod kvůli vyjádření nového vlastníka Elona Muska. Ten od nich měl údajně chtít „dlouhou pracovní dobu s maximálním nasazením“, nebo výpověď.

10. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 4:58 Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář) Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář)

Od konce října, kdy Elon Musk převzal Twitter, se firma zmítá v patřičném chaosu, o čemž tě pravidelně informujeme. S Muskem přišla na řadu také spousta změn, například placení za verifikování účtu, propouštění ve vedení firmy i v řadách zaměstnanců a nyní hrozby výpovědí, pokud zaměstnanci sami nebudou chtít pracovat přesčasy s maximálním nasazením.

Nový způsob vedení firmy se však přirozeně nelíbí všem. S přibývajícími komplikacemi se tak objevuje i více zaměstnanců, kteří chtějí ve firmě skončit. Zjistilo se, že velká část zaměstnanců chce sama odejít, ve stejné chvíli také přišla zpráva o uzavření kanceláří.

Ve zprávě, která přišla zaměstnancům, mělo také stát: „Nadále prosím dodržujte zásady společnosti tím, že se zdržíte diskuse o důvěrných informacích společnosti na sociálních sítích, v tisku nebo jinde.“ BBC získalo vyjádření od jednoho ze zaměstnanců, jenž tvrdí, že masivní propouštění bude znamenat, že ve firmě nakonec zbude 2000 zaměstnanců. Původně jich podle FXstreet bylo 7500.

28. června 2023 11:00 Čas čtení 3:33 Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm

Elon Musk se však snaží navenek působit velmi uvolněně a na svém účtu pokračuje v postování memů a jiných vtipných hlášek. „A… právě jsme dosáhli dalšího rekordu ve využívání Twitteru, lol,“ chvástal se na síti. Na dalším obrázku sdílel známé meme, v němž pravděpodobně naznačoval novou éru sítě. O uzavření kanceláří však své sledující neinformoval.

Domů
Sdílet
Diskuse