Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
20. listopadu 2022 16:57
Čas čtení 0:40

MS 2022 v Kataru: Morgan Freeman a slova o vzájemné jednotě. Takto vypadal zahajovací ceremoniál

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

Zahajovací ceremoniál trval 30 minut.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru bylo na 60tisícovém stadionu zahájeno otvíracím ceremoniálem, informují BBC a The Guardian. Půlhodinový program odstartovala animace se žralokem obrovským, který je lokálním symbolem.

Program pokračoval tradičním tancem, po kterém se na pódium dostavil americký herec Morgan Freeman, který prezentoval myšlenku sjednocování a jednoty. Zaplněný stadion si následně skrze vlajky a dresy představil všech 32 účastníků turnaje.

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu
katarkatarkatarkatar
Zobrazit galerii
(4)

Organizátoři krátce nato fanouškům připomněli všechny dosavadní maskoty mistrovství světa spolu s tím aktuálním, který nese název La'eeb. Ten znázorňuje pokrývku hlavy, kterou nosí muži z Kataru a celého Arabského poloostrova.

20. listopadu 2022 13:26 Čas čtení 0:42 Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva

K hudební části pořadu se dostal i asijský popový zpěvák Jungkook, který spolu s katarským zpěvákem představil divákům hymnu nadcházejícího mistrovství světa. Závěr otvíracího ceremoniálu patřil proslovu jednoho z organizátorů a slavnostnímu ohňostroji.

Po něm se organizátoři pustili do přípravy hrací plochy, protože vyvrcholením úvodního dne šampionátu je zápas mezi domácím Katarem a reprezentací Ekvádoru.

My jsme se ještě před začátkem turnaje podívali na podmínky, v jakých dělníci stavěli stadiony či infrastrukturu. Článek si můžeš přečíst zde.

Domů
Sdílet
Diskuse