Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
27. listopadu 2022 20:00
Čas čtení 0:59

Nenech se opít, pokud nemáš chuť na alkohol. Tinder tě chce těmito užitečnými tipy naučit, jak správně randit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nenech se opít, pokud nemáš chuť na alkohol. Tinder tě chce těmito užitečnými tipy naučit, jak správně randit
Zdroj: Pexels/Helena Lopes/volně k užití

Tinder chce návodem bojovat proti sexuálnímu a domácímu násilí.

Tinder chce své uživatele naučit, jak správně a „zdravě“ randit. Ve spolupráci s nevládní organizací No More vytvořil návod, který varuje před riziky číhajícími v aplikaci. Tinder chce podle Mashable zvýšit obranyschopnost uživatelů vůči sexuálnímu i domácímu násilí.

Návod na zdravé randění je napsán snadno pochopitelným stylem. Není přístupný jen na internetu, ale dva týdny bude k dispozici i přímo v aplikaci. Součástí návodu je i popsání tzn. red flags. Uživatele vyzývá k ověřování fotografií a varuje před profily, které požadují peníze.

Jedna ze zásad příručky správného jednání například říká: „Nikdy nepodléhej tlaku tvářit se jako někdo, kdo nejsi. Pokud například nechceš pít, nepij. Nemáš povinnost sdílet své osobní údaje, když se stále ještě poznáváte. Ať se zdá být jakkoli okouzlující a geniální, dej si na čas. Nemusíš hned skákat do něčeho, na co nejsi připravený/á.“

17. dubna 2024 16:00 Čas čtení 7:27 „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová

„Vzhledem k současné módě používání seznamovacích aplikací je jedním z našich cílů poskytnout návod, jak správně komunikovat s někým, s kým jste se setkali online,“ objasnila generální ředitelka No More Pamela Zaballa. Tinder spustil různé bezpečnostní funkce a protokoly pouze v průběhu letošního roku, včetně nového nástroje pro ověření vašeho „matche“.

Organizace No More, která má na celém světě přes 1 800 spřízněných organizací, tvrdí, že každá čtvrtá žena a každý devátý muž na světě v životě zažijí násilí ze strany svých partnerů.

Domů
Sdílet
Diskuse