Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
11. prosince 2022 6:44
Čas čtení 1:10

Nejmladší bojovník v historii UFC ukončil soupeře za necelé tři minuty! „Čím ho, sakra, krmí?“ reagují zápasníci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nejmladší bojovník v historii UFC ukončil soupeře za necelé tři minuty! „Čím ho, sakra, krmí?“ reagují zápasníci
Zdroj: Getty Images/Sean M. Haffey

Raul Rosas Jr. vyhrál svůj debut v UFC a soupeře ukončil hned v prvním kole.

Mladičký bojovník Raul Rosas Jr. má za sebou debut snů. V noci ze soboty na neděli stanul ve svém prvním zápase pod hlavičkou neslavnější MMA ligy světa UFC, kde potvrdil, že i přes svůj nízký věk je postrachem i pro zkušenější soupeře. Síly s ním změřil 29letý Jay „The Joker“ Perrin, který s čerstvě 18letým dravcem nevydržel ani tři minuty. Rosas Jr. jej ukončil v čase 2:44 na submisi (face-crank) a stal se nejmladším bojovníkem, který kdy v UFC zvítězil.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Americký bojovník s mexickými kořeny, který 18. narozeniny oslavil teprve před dvěma měsíci, je zatím v sedmi zápasech neporažený. Drtivou většinu soupeřů přitom ukončil a jen jednou bojoval celá tři kola. Svým nejnovějším dominantním vítězstvím na turnaji UFC 282 v Las Vegas si vysloužil mnoho obdivných reakcí z řad slavných bojovníků, píše server MMA Fighting.

„Bude z něj ten nejvíc cool středoškolák všech dob, a to ještě ani nemá řidičák,“ napsal bojovník Belal Muhammad. „Čím toho kluka, sakra, krmí?“ ptal se další UFC zápasník Jamahal Hill. „Zrodila se hvězda,“ komentoval Derek Brunson. 

„Wow! Ohromně působivá a bezchybná výhra pro Rosase. Perrin se už dokázal dostat z několika těžkých pozic, ale grapplingová úroveň Rosase je vyšší než u většiny dnešních UFC bojovníků. Tedy samozřejmě s výjimkou šampiona bantamové váhy,“ uvedl Aljamain Sterling, který v této divizi aktuálně drží opasek.

Raul Rosas Jr. se do UFC probojoval v září tohoto roku. V show Dana White's Contender Series tehdy jednohlasně porazil na body Manda Gutierreze a šéfa UFC tak oslnil, že mu nabídl smlouvu. V tu dobu bylo bojovníkovi teprve 17 let a stal se nejmladším bojovníkem, který kdy přišel do UFC. A malé cíle si neklade. Do 20 let totiž chce být šampionem UFC v bantamové váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

14. prosince 2022 8:30 Čas čtení 6:00 Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu
Domů
Sdílet
Diskuse